Historisk Samfund tager på byvandring

16. august 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborgkredsen af Historisk Samfund for Sønderjylland følger op på forårets jernbanetema, idet Sonny B. Andersen tager interesserede med på en vandretur gennem Sønderborg.

DSB J 14 kæmper sig op gennem Jernbanegade i Sønderborg på vej mod Mommark i 1946. Foto: Jernbanen.dk

DSB J 14 kæmper sig op gennem Jernbanegade i Sønderborg på vej mod Mommark i 1946. Foto: Jernbanen.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

I trediverne var der både statsbane, kulbane og smalsporsbane, men nu er der knapt nok tracéerne tilbage. Vi følger statsbanen fra Christian d. 10’s bro op gennem byen til den nuværende busstation og gennem Kongevejsparken, og prøver så at følge Æ Kleinbahn og kulbanen tilbage til Søndertorv.

Turen er lidt over 4 km, skriver Historisk Samfund i en pressemeddelelse. Den finder sted tirsdag den 25. august og der er start fra Rytterstatuen kl. 19.

Vi ser på gamle kort, tegninger og billeder undervejs, men medlemmer, som kan huske toget gennem Jernbanegade, er også meget velkomne til at fortælle.

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...