Hjemmeplejen CaRas skålede i champagne

1. oktober 2015 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Hjemmeplejen CaRas, der har hovedsæde i Augustenborg, havde onsdag aften inviteret medarbejderne på Vollerup

Anette Eg Koch og Anja Cecilie Jacobsen hælder champagne op.

Anette Eg Koch og Anja Cecilie Jacobsen hælder champagne op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kro, hvor de ventede på, at byrødderne valgte de aktører, der skal være en del af hjemmeplejen i fremtiden. Kommunen havde sat opgaven i udbud og havde besluttet sig for, at der skulle to virksomheder ind, som kunne tilbyde privat hjemmepleje.

“Vi vidste, vi enten skulle skåle i champagne eller drikke gravøl”, siger Anette Eg Koch til SønderborgNYT. Sammen med kollegaen Anja Cecilie Jacobsen løb hun Hjemmeplejen CaRas i gang for to år siden. Udbudsrunden betød, at to års arbejde med iværksætterdrømmen kunne falde til jorden med et brag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da vi så på SønderborgNYT, at vi blev valgt, jublede vi allesammen. Så vidste vi, at vi kan bruge de næste seks år på at give de ældre den pleje, som vi synes, vi er så gode til”, siger de to ildsjæle til SønderborgNYT. Der er ingen, der tvivler på, at CaRas er gode og har de rigtige medarbejdere.

Hurtigt ramt af vokseværk

“For to år siden var vi os to sygeplejersker, der mente, vi kunne gøre det bedre for de ældre. Og vi havde en enkelt

Straks efter nyheden poppede op på SønderborgNYT blev der givet blomster.

Straks efter nyheden poppede op på SønderborgNYT blev der givet blomster.

Artiklen fortsætter under annoncen

timelønnet medarbejder”, siger Anja Cecilie Jacobsen. Hun fortæller videre:

“Vi arbejdede nærmest i døgndrift, men pyt med det. Vi troede på vores drøm og tingene begyndte at tage fart”, siger hun. Fra at have et par biler og en enkelt ansat, så er der sket det, at der i dag er godt 50 medarbejdere, 14 biler og to elcykler.

For at være sikre på at komme godt fra start, så har de to iværksættere naturligvis spurgt andre til råds. Via kommunikationsrådgiver Trine Lindén blev de sendt videre til mentornetværket for iværksættere, der koblede Rie Bramsen på som mentor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mentor fulgte udviklingen

“Det har været pragtfuldt at arbejde sammen med Caras. De har haft en professionel tilgang til tingene og når vi

Hver enkelt af medarbejderne er nøje udvalgt og repræsenterer CaRas' værdigrundlag.

Hver enkelt af medarbejderne er nøje udvalgt og repræsenterer CaRas’ værdigrundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

skulle mødes, så havde de ordnet de ting, som vi havde aftalt, de skulle gøre”, siger Rie Bramsen til SønderborgNYT. For nogle er det, at have en aftale med et andet menneske lige dét, der gør, at de får tingene gjort, så der ikke kommer løse ender.

“Jeg har fulgt CaRas helt fra starten og det glæder mig, at en iværksættervirksomhed i Sønderborg på bare to år bliver så god, at de blev valgt ud”, siger Trine Lindén til SønderborgNYT. Hun mener, at CaRas er af de flotteste iværksættersuccesser i Sønderborg.

Trine Lindén glæder sig over den succes, som Caras har fået gennem omhyggelghed og hårdt arbejde.

Trine Lindén glæder sig over den succes, som Caras har fået gennem omhyggelighed og hårdt arbejde.

“Det er dejligt, CaRas er lokal og at de ansætter lokale mennesker”, siger Trine Lindén, som mener, at hver eneste lokale arbejdsplads med lokale ansatte tæller, når det handler om vækst.

CaRas giver i dag hjemmepleje til 80 procent af de borgere, der har valgt privat hjemmepleje. Og det faktum, at der nu blot er to private aktører plus kommunen på vejene, betyder, at CaRas igen skal i gang med at ansætte.

 

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...