Hjerteløbere hastede til Borgen

2. marts 2021 112

Mandag satte flere Hjerteløbere kursen mod Borgen, hvor en ældre mand med hjertestop var faldet om udenfor.

“Og her på Politigården har flere af betjentene installeret Hjerteløber-app’en på deres telefon, så de hastede også ned til Borgen”, siger Thomas Berg fra politiet.

Thomas Berg er sikker på, at det at Hjerteløbere hurtigt nåede frem og gav hjertemassage, var med til at redde mandens liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der var også civile Hjerteløbere. Det er sådan, at det er de personer, som er tæt på stedet, hvor der er brug for hjælp, der bliver alarmeret via app’en”, siger han.

“Når nogen falder om på grund af et ildebefindene, bliver politiet ikke alarmeret og så er det jo glimrende, at vi har Hjerteløbere, som kan hjælpe indtil ambulancen når frem”, siger politikommissæren.

Redaktionen modtog senere tirsdag en henvendelse fra Margit Pedersen, der skriver:

“Hjertestarterne kom slet ikke i brug – det var min svigerdatter,Lea Sandhøj Pedersen, der tilfældigvis var der og gav manden hjertemassage – og derved reddede hans liv .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...