Hør lektor Jørn Buch fortælle om forberedelserne til D-dagen

14. marts 2018 Kultur

De allieredes invasion i Normandiet skulle vise sig at blive begyndelsen til enden på Hitlers regime. Krigens byrder var indtil da primært blevet båret af England men fra juni 1941 også af Sovjetunionen, som ønskede oprettelsen af den ”anden front”, som kunne presse Tyskland vestfra.

Det skriver FOF i en pressemeddelelse.

Hitler var forberedt på en allieret landgang. Derfor forskansede han sig med Atlanterhavsvolden på hele Europas vestkyst incl. Danmarks. Det krævede planlægning for, at en landgang skulle lykkes. Hør lektor Jørn Buh forrtælle  om udviklingen af 2. Verdenskrig i MultiKulturhuset onsdag den 21. marts fra kl. 20. J’ørn Buch vil især fremhæve forberedelserne til operation ”Overlord” og landgangen på Normandiets kyst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Entré 80 kr.

Tilmelding til 9388 1597 eller www.fof-sonderborg.dk

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Samfund, Sønderborg

I weekenden er der redningsfolk i vandet ved Sønderborg

3. juni 2023 Samfund

Hvis du i weekenden ser en flok top-motivere brandfolk i neongule overfladeredderdragter i vandet omkring Sønderborg, så tag det helt roligt. Der er nemlig tale om uddannelse af et hold overfladereddere hos Beredskab Sønderborg. “En overfladeredder er en brandmand, der er uddannet og trænet i at varetage en lang række redningsopgaver på og i vandet. […]

Læs mere...