Hør Mich Vraa fortælle om sine historiske romaner

16. marts 2018 Kultur

Med en historisk roman i hånden kan man både synke ned i lænestolen og synke ned i fortiden. Man kommer med på sidelinjen under nogle af de helt store historiske begivenheder.

Man opsluges af historien, man deltager, skriver biblioteket i en pressemeddelelse

På biblioteket i MultiKulturhuset kan du torsdag kl. 19 møde forfatteren Mich Vraa og høre om hans to historiske romaner ”Haabet” og ”Peters kærlighed” samt om den historiske baggrund, slavetiden og den danske koloni i Vestindien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Haabet” og ”Peters kærlighed” er de to første romaner i trilogien om Dansk Vestindien.

”Håbet” foregår i Dansk Vestindien, i det turbulente år 1787. På slavefregatten kaldet Haabet ulmer et blodigt opgør. De sorte slaver i lastrummet begynder at kæmpe imod.

”Haabet” blev i 2017 både nomineret til “DR Romanprisen” og “Politikens Litteraturpris”.

Mich Vraa. Privat foto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor ”Haabet” stort set er en fiktiv fortælling inden for en historisk ramme, forholder bind to, ”Peters kærlighed”, sig til virkelige personer, først og fremmest Peter von Scholten, Vestindiens sidste generalguvernør.

Satte slaverne fri

Den 3. juli 1848 satte han de oprørske slaver på Sankt Croix fri.

Romanen fortæller Peter von Scholtens utrolige historie fra den tidlige ungdom til hans død i Altona i 1854 og fortsætter samtidig beretningen om mange af personerne fra ”Haabet”: Maria Frederiksen, Mikkel Eide og Jan Marcussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervejs i foredraget læser Mich Vraa højt af begge bøger og fortæller om de overvejelser og mulige forpligtelser, der følger af at skrive en historisk roman, som bygger på virkelige personers liv.

Entré: 80 kr.

Billetter kan købes HER på LINKET eller på bibliotekerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. januar 2022 112, Sundeved

Hurtigt styr på skorstensbrand

27. januar 2022 112

Torsdag eftermiddag var der brand i en skorsten på et stråtægt hus på Blansskov ved Blans. “Vi fik hurtigt styr på branden, som fik lov til at brænde ud”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.  

Læs mere...