Hør og se Pavlovskis Balalajka-orkester i Musikskolens koncertsal

4. oktober 2016 Kultur

Den 15. oktober kl. 15 kan du opleve en koncert med Pavlovskis Balalajkaorkester i koncertsalen på Sønderborg Musikskole. Anledningen er orkestrets 80 års jubilæum, som fejres med en turné i hele landet. Musikskolens voksenkor Vokalisterne deltager i koncerten.

Pavlovskis Balalajkaorkester er det eneste af sin art i Danmark og regnes som det fjerdeældste i verden. Orkestret er grundlagt af den russiske immigrant, Evgeni Pavlovski, 1936 og bestod af russere, der var havnet i Danmark efter den russiske revolution i 1917. I dag består orkestret mest af danskere – nogle med russiske aner og andre med familietilknytning til de første danske medlemmer, som kom ind i orkestret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pavlovskis Balalajkaorkester spiller hovedsagelig russisk folkemusik, krydret med melodisk og inciterende fra bl.a. Argentina, Australien og Danmark, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Billetter til koncerten koster 100 kr. for voksne og  50 kr. for unge under 18 år.

Billetter kan købes på balalajka.dk eller ved indgangen, hvor der kun modtages kontanter (ingen kreditkort).

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...