Hør om Augustenborg-hertugernes officer-dynasti

14. september 2017 Kultur

Hertugerne af Augustenborg huskes for deres forbindelse til den danske trone, for at samle gods i stor skala og for at opdrætte heste. På biblioteket i Augustenborg kan du på onsdag kl.17  høre den mindre kendte historie om Hertugerne af Augustenborg som et officers-dynasti.

Her vil cand. mag. Rasmus Wichmann fortælle farverige anekdoter om augustenborgernes krigslykke – eller mangel på samme, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Nedslagene inkluderer Ernst Günthers tid som chef for Christian 4.s rytteri, Frederik Vilhelms eventyr i Irland som “Duke of Sonderburg”, og hvordan “landsforræderne” Christian August og Frederik af Nør blev spået en glorværdig militær karriere, men måtte forlade oprørshæren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er gratis at høre fortællingerne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...