Hør om den lille kunstnerkoloni i Egernsund

24. september 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

På Biblioteket Broager kan man torsdag kl. 16.30 høre om Kunstnerkolonien i Egernsund. Her vil Iben Johansen nemlig med udgangspunkt i bogen ”Med parasol og pensel: Egernsund, den glemte kunstnerkoloni”, og særudstillingen på Brundlund Slot” fortælle om Kunstnerkolonien, som blev grundlagt i 1870’erne.

Den opløstes endeligt omkring genforeningen i 1920, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Egernsundmalerne, foto af Wilhelm Dreesen, 1882

Egernsundmalerne, foto af Wilhelm Dreesen, 1882

På grund af de skiftende landegrænser i det sydlige Danmark og det faktum, at langt de fleste af kunstnerkoloniens medlemmer var tyske, har man i Danmark haft den antagelse, at den ikke er relevant for den danske kunsthistorie og et dansk publikum.

Imidlertid gemmer der sig spændende historier om kunstnerkolonien i Egernsund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil stifte bekendtskab med kunstnere, der blev tiltrukket af fjordlandskabet, fiskerne og de mange teglværker i Egernsund.

I anden halvdel af 1800-tallet tog borgerskabet fra Flensborg på fjordture, og Egernsund var fast stop på en rundfart i det naturskønne fjordlandskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde Egernsund populær hos tyske og enkelte danske friluftsmalere.

Kunstnerkolonien bestod overvejende af  tyske kunstnere som Wilhelm Dreesen, Alexander Eckener, Otto Heinrich Engel, Johannes Knutz, Erich Kubierschky, Jacob Nöbbe, Heinrich Petersen-Angeln, Walter Rudolf Leistikow og Fritz Stoltenberg

De fleste af dem havde på en eller anden måde tilknytning til Slesvig-Holsten og var uddannet på de tyske kunstakademier.

Gennem Fritz Stoltenberg havde Egernsundmalerne kontakt med Skagensmalerne.

De mange kunstnere blev tiltrukket af fjordlandskabet, fiskerne og de mange teglværker i området.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...