Hofrådens Hus: Kom helt tæt det oprindelige tømrer- og murerhåndværk

16. august 2018 Kultur

Istandsættelsen af Hofrådens Hus på Storegade i Augustenborg er i fuld gang – og alt arbejdet sker naturligvis med dyb respekt for håndværkmæssige traditioner.

Lørdag den 25. august slår Hofrådens Hus dørene op og inviterer alle til at komme helt tæt på det oprindelige tømrer- og murerhåndværk.

Et kig indenfor i Hofrådens Hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra kl. 11.00 til 15.00 vil man bl.a. kunne opleve og selv prøve kræfter med:

Tømmersamlinger og reparationsmetoder

Tømmerhugning med økse

Renovering af gamle vinduer

Murerarbejde på gamle huse

Restaureringsarkitekt John Kronborg Christensen viser rundt i Hofrådens Hus og fortæller om de mange håndværksmæssige udfordringer ved restaureringen.

Om John Kronborg Christensen

Som konsulent for Kulturministeriets Bygningsfredning og Bevaringskontor har John Kronborg Christensen gennem mere end 25 år erhvervet sig en unik erfaring med restaurering, konservering og rekonstruktion inden for næsten alle former for historisk byggeri lige fra kirker til møller, herregårde til bøndergårde og fornemme såvel som simple borgerhuse. Han har desuden været ansat som arkitekt og museumsinspektør på Frilandsmuseet og gennem 15 år fungeret som freelance arkitekt på Kulturhistoriska Museet i Bunge på Gotland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne – arrangementet er gratis, skriver Augustenborgs Bevaringsforening til SønderborgNYT.

Der vil være salg af øl, vand, kaffe og kage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Augustenborg, Politik

Sønderborgs vindmølleprojekt i Lillebælt er sat på pause

9. februar 2023 Augustenborg

Regeringen har sat en længere række grønne projekter – og deriblandt Sønderborgs projekt med vindmøller i Lillebælt – på pause. Det fortæller borgmester Erik Lauritzen. “Det skyldes, at man i regeringen er usikre på, om alt er, som det ifølge EU-lovgivningen skal være og det er altså ikke i Sønderborg eller andre kommuner, der måske […]

Læs mere...