Hør om Napoleons karriere og Slaget ved Waterloo

24. februar 2019 Kultur

Den 6. marts kl. 19.00 gæster lektor Jørn Buch Multikulturhuset i Sønderborg.

Jørn Buch vil holde et foredrag om Napoleon.

Foredraget vil se på baggrunden for Napoleon og hans glorværdige militære karriere og hvorfor han havde så stor succes som general, skriver FOF.

Ved sit statskup i efteråret 1799 udnævnte han sig selv til førstekonsul med støtte fra regerings- og militærkredse, der ønskede et mere effektivt styre, og de kommende 15-16 år var han landets enehersker.

Artiklen fortsætter under annoncen

I december 1804 lod Napoleon sig udnævne til kejser. Målet var at sikre magten for sin slægt og at skaffe sig mere prestige i udlandet.

Hans status som kejser pegede desuden tilbage til det romerske rige og derved på kravet om et imperium. Hele hans regeringstid blev præget af krigen.

Fordi han ikke kunne gennemføre en invasion i England, satsede han på landkrig.

Foredraget vil også handle om Slaget ved Waterloo i 1815.

Pris: 90 kroner.

Tilmelding skal ske HER til FOF-Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...