Husflidsfolket holder håndværks-traditionerne i live

24. april 2015 Kultur

Fredag eftermiddag rundede Husflidskolen sæsonen af med en udstilling af vinterens produktion og formanden for den lokale kultur, Charlotte Riis Engelbrecht åbnede med en tale, hvor det var tydeligt, at hun var grebet af husflidsarbejdet.

Charlotte Riis Engelbrecht fortæller om sine erfaringer med bogbinderkunsten.

Charlotte Riis Engelbrecht fortæller om sine erfaringer med bogbinderkunsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har brugt rigtigt mange timer på at væve, knytte og prøve de gamle håndværk af, mens jeg var barn. Faktisk lærte jeg også at binde bøger”, siger Charlotte Riis Engelbrecht. Det med at strikke og hækle nåede aldrig at fange hende.

“Jeg er fascineret af det gode håndværk og nyder at kigge på husdøre og udskæringer i Sønderborg og Augustenborg”, siger hun og fortsætter:

“I dag skal alt lavet hurtigst og billigst muligt og det er en skam. Inden for madlavningen taler vi om slowfood, så lad os også snakke slowcraft. Jeg kan ikke lige komme på en bedre måde at sige det smart på”.

Artiklen fortsætter under annoncen

På husflidsskoler rundt om i landet er der masser af mennesker, der bruger tiden på at arbejde med glas, skære ben ud, knytte, hækle, strikke, dreje og bygge ting til hjemmet.

Kulturarv holdes i live

“Det er dér, vi holder lidt fast i de gamle håndværk og alle traditionerne bag dem”, siger Charlotte Engelbrecht. Og der er ingen tvivl om, at mange interesserer sig for godt håndværk.

Knapper lavet af et hjortegevir.

Knapper lavet af et hjortegevir.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når der er en ude et sted med drejemaskinen, så trækker det folk til og der bliver snakket om alt det, som man selv lavede i de mange danske hjem. I dag gør nogle det, fordi de synes, det er sjovt og udfordrende. Tidligere lavede folk alting selv, fordi der ikke var penge til andet”, siger Charlotte Engelbrecht.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...