Hvad skal der ske i Sundgade mens der ventes på fremtiden?

5. maj 2021 Politik
Hvad skal der ske i ventetiden?
Hvad skal der ske i ventetiden?

Opgaven med at udvikle Sundgade kan med arkitektkonkurrence, udbud og selve arbejdet tage flere år og derfor inviteres borgerne til at bidrage med midlertidige tiltag, der kan skabe liv i og interesse for området i overgangsperioden.

Arkitekstkonkurrencen ventes at blive sat i gang til efteråret, når der er klarhed over fremtiden for de nuværende aktiviteter i området. Arkitektkonkurrencens formål er at få bud på, hvordan man kan udvikle Sundgade samtidig med, at et fast blik er rettet mod områdets attraktive beliggenhed, dets særlige karakter og historie, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter arkitektkonkurrencen bliver arealerne sendt i udbud og der vil blive lavet en lokalplan og det betyder, at omdannelsen af området kommer til at forløbe over to til fire år.

”Vi synes bare, det kunne være rigtig godt, hvis der skete noget på Sundgade, mens vi venter – altså at beboerne mødes og finder på dagsevents, midlertidige byrum med borde og bænke, sportsaktiviteter og små happenings og hvad ved jeg”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, i forbindelse med, at udvalget har godkendt, at midlertidige tiltag kan sættes i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er oplagt, at man om sommeren kan mødes til forskellige aktiviteter, men formentlig er løbet kørt for i år, da vi stadig slås med restriktioner. Men det kunne være fint, hvis naboer mødtes i små grupper og udviklede ideer og forslag til, hvad der kunne ske på gaden næste sommer”, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal.

Med udsigt til en længere proces kan de midlertidige tiltag øge interessen for området og tiltrække mere byliv. De kan også være med til at teste, hvordan området kan benyttes og udvikles og hvilke aktiviteter der kan være med til sikre den ønskede identitet og funktion.

Henvendelser med ønsker til midlertidige aktiviteter og tiltag på Sundgade kan sendes til Sønderborg Kommune på mailadressen: by-landskab@sonderborg.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...