Hvilken landsby skal være Årets Landsby 2024?

Hvilken landsby skal kåres i år? Arkivfoto: Ole Kæhler
Hvilken landsby skal kåres i år? Arkivfoto: Ole Kæhler
15. april 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Der er byer, som emmer af inspirerende mødesteder og gode rammer med plads til fællesskaber og aktiviteter for landsbyens borgere i alle aldre og Årets Landsby 2024 vil hædre de landsbyer, hvor der er ’Plads til det gode liv’.

Temaet vil udforske, hvordan landsbyer nytænker, genanvender og omdanner deres bygninger og byrum, så de skaber nyt liv i landsbyerne, der kan rumme det hele og gode liv.

Det kan være fælleshuse med et væld af anvendelsesmuligheder, nye mødesteder med sociale aktiviteter, en multihal, hvor generationer kan samles i sundhedens og fællesskabets tegn – eller et erhvervshus indrettet i gamle lokaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kort sagt, vi leder efter landsbyer, som har nytænkt de fysiske rammer for samvær, både i – men også imellem husene. Noget som giver igen – til hverdagen og fællesskabet, så det bliver mere mangfoldigt, mere bæredygtigt og mere sammen.

Prisen ’Årets Landsby’ uddeles af Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark. Komiteen er sammensat af repræsentanter fra de tre partnere. De er stolte af at kunne sætte fokus på essensen af landsbyerne, nemlig at være omdrejningspunkt for det nære, sociale liv og mødet mellem mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er begejstret for at præsentere temaet for Årets Landsby 2024.  Livet i husene og mellem husene, er dér hvor vi mødes og samles – og det gode liv i landsbyerne opstår. Det handler om at skabe rammer, der ikke lukker sig om sig selv, men derimod åbner sig op mod andre og hinanden. Vi opfordrer alle landsbyer til at ansøge og bidrage, for vi ved, at der er så mange fine og inspirerende eksempler derude”, siger komitéformand Helene Simoni Thorup.

På spil er æren samt en check på 50.000 kroner til vinderlandsbyen, mens 2. og 3. pladsen hver får 25.000 kroner. Derudover bliver vinderlandsbyen fejret med en kåringsfest den 14. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her finder mere information om krav og vilkår for at blive Årets Landsby 2024.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...