Hvis Torvehallen skal blive liggende skal der laves en ny lokalplan

26. november 2021 Politik

I forbindelse med byggeriet af spisestedet Torvehallen, som en midlertidig bygning på ejendommen Nørre Havnegade, har Sønderborg Kommune i 2017 givet dispensation fra en række bygningsregulerende bestemmelser i den gældende lokalplan. Der er dispensation i forhold til bygningens overskridelse af det fastlagte byggefelt, bygningens etageantal, facadematerialer og tagvinkel samt en altan på facaden mod Nørre Havnegade.

Kommunen har samtidig meddelt midlertidig byggetilladelse, som udløber ved udgangen af 2022 – og skal ejendommen eksistere efter 2022, så skal først Teknik- og Miljøudvalget sige jan til at der laves en ny lokalplan. Herfeter skal sagen videre til først Økonomiudvalget og endeligt besluttes i Byrådet.

Byggetilladelsen er meddelt som midlertidig, fordi bygningen var tænkt som midlertidig og ikke opfylder energikravene i bygningsreglementet og den midlertidige byggetilladelse kan ikke forlænges.

Ejer ønsker nu at beholde bygningen permanent med det nuværende udtryk, men vil tilpasse bygningen, så den overholder de gældende krav til energi, statik og brand.

Den gældende lokalplan for området giver mulighed for restaurationsvirksomhed. Torvehallen er derfor i overensstemmelse med lokalplanens anvendelsesbestemmelser. En væsentlig forudsætning for dispensationen i 2017 har dog været, at der var tale om en midlertidig bygning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vurderede dengang, at en dispensation fra de gældende bygningsregulerende bestemmelser til en permanent bygning, vil skabe for stor præcedens i området og dermed medvirke til at udhule lokalplanen i væsentlig grad.

Forvaltningen vurderer derfor, at det kræver en ny lokalplan for ejendommen, hvis bygningen ønskes permanent. Bygherre sørger selv for lokalplanen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...