Hvordan bliver vi flere indbyggere i vores kommune?

1. marts 2021 Politik

Selvom flere flytter til end fra Sønderborg, så er befolkningstallet faldende og forklaringen kan være, der dør flere mennesker end der fødes. Men uanset hvad forklaringen er, så vil det være rigtigt godt for Sønderborg, hvis vi bliver flere.

I september var forvaltninger og byråd sammen i en workshop, hvor der blev snakket om tilflytning – og forvaltningen har samlet forskellige input, som nu skal drøftes i de politiske udvalg, så der kommer en afklaring på, hvilke forslag der skal arbejdes videre med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek, er klar til at komme med indput, når han samler sit udvalg.

“Vi skal både trække nye til kommunen og vi skal gøre, hvad vi kan for, at folk gerne vil blive boende”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Gennem finanskrisen flyttede rigtigt mange indbyggere væk fra Nordals.

“Og det er området ikke rigtigt kommet sig over og derfor er jeg i gang med at liste udviklingsmulighederne for Nordals op”, siger han.

Linak og Danfoss laver det kommende ferieresort – og det gælder om at bruge det på allerbedste måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal underbygge ferieresortet og udvikle meget mere, så vi både favner lokale og turister. Og vi skal gøre det på en måde, så der også kommer jobs til alle dem, der ikke har er ingeniører- eller har en anden høj uddannelse”, siger Jan Prokopek. Han tilføjer, at det er noget af det, som Udviklingsforum Nordals arbejder på.

Spændende feriemål

Jan Prokopek er en af de mange, som bemærkede, at der i sommeren 2020 var rigtigt mange danske turister i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal gøre, hvad vi kan for at fange alle de danskere, som bliver i Danmark i deres ferier. Og vi skal gøre det med gode fortællinger og masser af liv, når de er her. Måske skal nogle af dem køres rundt i hestevogn og gøre stop ved kunstmalere, historiske seværdigheder og andet. Undervejs skal de høre om vores spændende historie”.

“Gevinsten ved turisme er arbejdspladser”, siger han.

Anderledes måder at bo på

Jan Prokopek forestiller sig også, at det kan tiltrække især unge mennesker, hvis der er mulighed for at bo anderledes. Ikke alle har lyst til at bo i parcelhus eller bylejlighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor skal vi lave nogle områder med store grunde hvor man kan bygge sig et hus, være tæt på naturen og også have mulighed for at have nogle dyr. Ved Guderup er der grunde og lokalplaner er klar”, siger udvalgsformanden og fortsætter.

“Og det bliver rigtigt spændende, hvis der så også bygges bæredygtigt, så tingene spiller ind i vores grønne vision”.

Naturen halter

Der er rigtigt mange sønderborgensere, som synes, vi har en helt fantastisk natur med skove og masser af vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er det underligt, at vi ligger på en 83. plads, når det gælder natur. Det skal vi gøre noget ved, så vi får større diversitet i vores skove og renere vand ved vores kyster. Det kan få både turister og tilflyttere til kommunen”, siger Jan Prokopek.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...