Hvordan skal fremtidens bibliotek være?

22. februar 2019 Kultur

Hovedbiblioteket flyttede til MultiKulturhuset i november 2017.

Der er fortsat fokus på Multikulturhusets funktion og indhold, ligesom der er fokus på det generelle bibliotekstilbud i Sønderborg Kommune.

Hvad skal fremtiden bringe

Hvad synes du bibliotekerne skal bruges til?

Forvaltningen  har lavet et kommissorium som grundlag for debatten om og fokusering af bibliotekernes indhold i masterplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masterplanen skal indeholde konkrete handlinger og prioriteringer for bibliotekerne. Ligesom den overordnede biblioteksstruktur skal indgå, herunder oprettelsen af selvstændigt bibliotek i Augustenborg med en selvbetjeningsløsning., skriver biblioteket.

Masterplanen skal også understøtte relevante dele fra kulturkompasset og byrådets vision.

Spørgsmål til debat

Nogle af de emner som kan drøftes til temamøde kan være:

Hvordan kan bibliotekerne være med til at sikre gode rammer for hverdagskulturen i alle nærområder i samspil med borgerne?

Hvordan kan bibliotekerne bidrage til et aktivt kulturmiljø for børn og unge og understøtte muligheder for talentudvikling?

Hvad skal en formidlingsstrategi for de fysiske og digitale materialer i fremtidens bibliotek indeholde?

Hvordan kan denne formidlingsstrategi samtidig understøtte et fleksibelt og attraktivt bibliotekstilbud i hele kommunen?

Kom i MultiKulturhuset og giv din mening til kende på onsdag klokken 19..

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunens største solcellepark på vej til Sydals

14. april 2021 Samfund

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild på Sydals. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået. Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på […]

Læs mere...