Hyggestemning ved Hush-koncerten i Sønderborghus

28. september 2018 Kultur

Fredag aften lagde Sønderborghus rum til den gensidige sympati, der strømmer mellem scenen og stolerækkerne, når Hush er på scenen.

“Sommerens grillfester er ovre, vinteren er på vej og det er tid til melankoli”, sagde sangeren, Dorthe Gerlach. Hun fortalte videre, at det jo er en passende lejlighed til at droppe alkohol og snakke sammen.

“Det gjorde vi i bandet og jeg fik blandt andet fortalt, jeg engang læste lingvistik på universitet. En af herrerne syntes, det var spændende, mens den anden slet ikke mente det var interessant”, sagde Dorthe Gerlach til en fyldt Teatersal.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Han mente, det var blevet lidt tørt, så han hentede en flaske Calvados, så vi har lige fået et enkelt glas. Og pyt. Det er jo fredag.

Som oplæg til titelsangen på det seneste album, fortalte Dorthe Gerlach, at hun havde været et smut gennem gågaden og også en tur ved havnen.

“Jeg så ringriderstatuen og tænkte, at Sønderborg da er noget. Der er jo nogle mennesker, der har lagt en masse energi i at få lavet den statue. Selv kommer jeg fra forstaden til en by med 400 indbyggere”, sagde hun

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er mennesker, der får rejst statuer og prøv at tænk på, hvad de mennesker har gået og tænkt. Og hvad mon dem, der kommer efter os, vil gå og tænke, når de går de samme steder, som vi går i dag. Måske er vi bare små ubetydelige sandkorn i det store billede. Men vi er mange og når vi skubber lidt til hinanden, så kan vi mange ting. For eksempel få sat nogle statuer op”.

Koncerten blev lagt ind i den stemning, som der er en vinteraften og man sidder i sin lune stue og har ild i pejsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se BILLEDER HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...