I ADHD-foreningen kan vi spejle os i hinanden, siger medlemmerne

30. november 2022 Sønderborg

Tirsdag aften var medlemmer af ADHD Sønderborg samlet til det månedlige ‘møde’ i Sundhedscentret og ifølge medlemmerne af foreningen, så er det vigtigt for dem at mødes med andre, som de kan se sig selv i, spejle sig og blive forstået. Nogle har været med i lang tid og flere er helt nye medlemmer.

ADHD Foreningens medlemmer mødes den sidste tirsdag i hver måned, men det er der rigtigt mange andre, som også har ADHD, der ikke ved.

Og det er synd, fordi det giver rigtig meget at mødes med andre, som også kender til et liv med ADHD.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi tør sige mere i foreningen end vi tør sige til vores venner, fordi her behøves vi ikke undskylde, vi har ADHD”, siger Tina, som har haft gavn af foreningen i et års tid. I foreningen bliver der udvekslet erfaringer og flere medlemmer siger, at foreningen har hjulpet dem mere end Lokalpsykiatrien har og flere ville gerne have kendt til ADHD Sønderborg meget tidligere end det skete.

Medlemmerne af foreningen har fået diagnosen ADHD eller lignende diagnoser og det er selvfølgelig forskelligt, hvor længe siden det er, hver enkelt har fået den. Men for flere af dem ser det ud til, at de har fået den alt for sent, fordi mange af dem i deres bestræbelser på at passe ind, har fået stress. Og nogle gange er det stress-symptomerne, som har gjort, at de blev udredt og fik en diagnose.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ville have givet mange penge for at have fået diagnosen for mange år siden. Det ville have gjort mange ting lettere for mig, hvis jeg havde vidst, hvorfor jeg ikke passer ind”, siger et af medlemmerne og hvordan man forklarer det med ‘ikke at passe ind’, det klarer Laust, der ganske som alle de andre ikke har kunnet forstå, hvorfor han ikke bare kunne det, som de tidligere kolleger kan.

Laust har en universitetsuddannelse og har haft nogle gode stillinger – men han kunne ikke holde dem i længere tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har et andet styresystem i vores hjerner, end andre har. Forestil dig, at din hjerne er styret af apps, som er designet specielt til iPhone, mens alle andre kører på et android-system”, siger han og tilføjer, at ADHD-ramte er som cirkler, der skal passe ind i en verden, som er bygget til firkanter.

“Det er svært at forklare andre, hvad det er, vi arbejder med, når vi ikke har samme tankesæt”, siger han.

Hvis du – eller en du kender – har ADHD og savner et fællesskab, hvor du bare kan være helt dig selv, sådan som du nu en gang er, så kan ADHD Sønderborg måske være stedet. Her kan du få gode råd fra andre, der kender til alt det, som du synes, er svært.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du tage et kik på Facebooksiden ADHD Sønderborg, hvor der fortælles om arrangementer – eller du kan sende en mail til Lene Bæk Mortensen på lbmo@sonderborg og du kan også ringe til hende på telefon 2790 0360 og høre, hvad det er, foreningen kan hjælpe dig med. Hun er foreningens tovholder.

Næste gang medlemmerne mødes i Sundhedscentret, det er den 20. december klokken 19.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...