I september besluttes det om borgere får foretræde i Byrådssalen og i udvalgene

Venstre vil gi' borgerne plads til 15 minutters foretræde i byråd og udvalg
Venstre vil gi' borgerne plads til 15 minutters foretræde i byråd og udvalg
7. marts 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab har fået til opgave at konkretisere en forsøgsordning med foretræde for de politiske fagudvalg og ikke forudvarslet spørgetid i Byrådssalen.

Det kommer til at indgå i det arbejde med borgerinddragelse og høringer, som udvalget allerede er i gang med.

Forslaget om foretræde kommer fra Venstre, der vil forbedre inddragelsen og den tidlige borgerhøring i det politiske arbejde og meget konkret ved – som en forsøgsordning i 2023 – at gi’ borgerne mulighed for ‘foretræde’ direkte for de politiske udvalg og gennem ikke forud varslet spørgetid i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi forestiller os foretræde på 15 minutter, som det kendes fra andre steder, og med maksimalt plads til fire, altså en times foretræder hver måned i forbindelse med Byrådets og udvalgets ordinære møde”, sagde Ellen Trane Nørby på det seneste byrådsmøde.

Nu er der lavet en køreplan for arbejdet og udvalget skal have en handleplan klar til august og den skal godkendes i Byrådet i september.

”Hvis vi i udvalget godkender køreplanen i morgen, onsdag, så går processen i gang og når den tager så forholdsvis lang tid, så er forklaringen, at der skal arbejdes nogle indgående aspekter ind. For eksempel skal det stå helt klart, at når borgere får foretræde i udvalgene eller i Byrådssalen, så er det for at de kan fremlægge deres sag eller holdning – og ikke for at debattere”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at byrådets partier har afleveret deres input til en ny medborgerskabspolitik.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal også høre, hvordan de gør i andre kommuner”.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...