Idrætshøjskolen er ramme om En Bid af Verden

5. september 2015 Kultur

Lørdag 12. september inviterer en række foreninger i Sønderborg Kommune atter til succes-arrangementet ”En bid af verden”. Midtpunkt er igen et fuldt dækket sønderjysk kaffebord – bagt og tilberedt af mennesker fra hele verden.

I Sønderborg Kommune er sprogundervisning mere og andet end at kunne udtale sætninger som ”jeg hedder”, ”jeg bor” og ”jeg kommer fra”. Her sætter man mødet med den sønderjyske kultur ud på det dybeste vand, når en række nye kommune-borgere fra så fjerne egne som Afrika og Asien selv skal stå for at tilberede det vaskeægte sønderjysk kaffebord – med alt det, der hører sig til – til dagen ”En bid af verden”, der foregår på Idrætshøjskolen Sønderborg lørdag 12. september.kage

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen er lokal videreudvikling af den landsdækkende kampagne ”Verdens bedste nyheder”. I stedet for blot at få kendte mennesker til at uddele særavisen ”Verdens bedste nyheder” har en række foreninger og institutioner i Sønderborg-området udviklet konceptet til at være en hel dag i kulturmødets tegn. Derfor er der sønderjysk kaffebord om eftermiddagen, mens der er musik, mad, gospel, breakdance og foredrag fra og om hele verden resten af dagen og aftenen. Yderligere står Sønderborg Frikirke for en international gudstjeneste.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi står over for en lang række udfordringer på verdensplan og på tværs af kulturer. Men i stedet for at slå folk i hovedet med negative og forfærdelige historier om, hvor hårdt og dårligt folk har det, vælger dette årlige arrangement at belyse sagen ved at tæppebombe folk med succeshistorier – med fortællinger om det positive, der sker, når man sætter ind, fortæller Susanne Lubago, der er medarrangør på ”En bid af verden”, formand i foreningen ”Moyo kwa moyo” og lærer på ”Lær dansk Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beriger hinanden

Også SAB Boligforening og Sønderborg Kommune deltager i arrangementet i form af Center for Kultur og Sundhed og Trivsel. Herfra er Dennis Lykke ikke i tvivl om, hvorfor kommunen er med til at fokusere på de gode historier:

– En bid af verden viser alt det gode, der sker, når så mange forskellige mennesker og foreninger går sammen og danner noget på tværs af hinanden. Vores kommune favner så mange forskellige nationaliteter og kulturer, der alle hver især brænder for at vise alt det, de kan bidrage og berige ikke blot os danskere men også de andre kulturer med, siger Dennis Lykke.ihs

Artiklen fortsætter under annoncen

En bid af verden er åbent for alle interesserede. Arrangementet starter klokken 14 med international gudstjeneste. Klokken 15 er det sønderjyske kaffebord dækket, hvorefter Idrætshøjskolens elever tager sig af underholdning og aktivering af børnene.

Anders Brandt fortæller om bæredygtighed i tredjeverdenslande, mens der klokken 17 er sang, dans og musik fra hele verden udført af lokale borgere.

Klokken 19 er der stor, international buffet. Her kan man vælge enten selv at tage en ret med til bordet eller at betale 40 kroner og så spise los.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...