Inge Olsen nyder den proces der i at male

13. maj 2014 Kultur

Der er noget befriende og også beroligende ved at male sine egne billeder – og det er en dejlig kobling for Inge Olsen, der til daglig er travlt optaget med at være direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Sønderborg Kommune.

Når Inge Olsen er i Sønderborg, så er det på husbåden sammen med alle billederne.

Når Inge Olsen er i Sønderborg, så er det på husbåden sammen med alle billederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når jeg maler, så får jeg brugt en anden side af mig selv, siger hun. I starten malede hun akvarelbilleder, men lige så stille kom lysten til lidt større armbevægelser. Derfor meldte hun og en veninde sig på et kursus i Odense.

– Det var virkeligt inspirerende og jeg er stadig på malekurser. For eksempel har jeg malet på Sydfyn og også i udlandet, siger Inge Olsen. Hun fortæller, at i starten, der handlede det om at få lavet nogle billeder. Der skulle ligesom produceres noget.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sådan er det slet ikke mere.

Processen er det spændende

– Nu er det processen, der er vigtig og jeg har altid gang i flere billeder, siger Inge Olsen til Sønderborg Nyt. Hvornår et billede er færdigt, er slet ikke vigtigt.IMG_6769

– Jeg synes, det er inspirerende at vende tilbage til et billede, jeg har gang i. Det er jo med fornyet energi hver eneste gang, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er virkeligt gode vilkår for kunstneriske mennesker i Sønderborg og det er bemærket af den kreative direktør, der har sine billeder stående og hængende på husbåden i Sønderborg havn.

– Jeg hører meget godt om Kunstværket og det skal jeg altså ud og se.

Inge Olsen bor med sin familie i Odense og selvom den by er væsentligt større end Sønderborg, så er der ikke flere muligheder for kunstneriske sjæle i den fynske hovedstad end der er på Als.

Sønderborg Nyt har fotos af en lille række af Inge Olsens værker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billederne fra dagens arrangement

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...