Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

Pressefoto
Pressefoto
25. februar 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer.

Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det ved et åbent valg, hvor alle interesserede kan stille op som kandidater. Byrådet skal endeligt godkende valg af kandidater på et byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at blive kandidat til rådet, så er det en forudsætning, at man er fyldt 18 år og har bopæl i Sønderborg Kommune, at man taler og læser dansk samt at man er indvandrer eller efterkommer af indvandrere uden for EU.

Forleden godkendte Integrationsudvalget forvaltningens forslag om, at der i forlængelse af næste Integrationsrådsmøde –  den 4. april – vælges tre nye medlemmer. Valget sker ved, at interesserede kandidater møder op, og tilkendegiver ved mødets start, om de ønsker at stille op.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre kandidater med flest stemmer indstilles til at blive medlemmer og øvrige kandidater indstilles til at blive suppleanter.

Integrationsrådet er nedsat af Byrådet og rådgiver kommunen om den samlede integrationsindsats og arbejder for etnisk ligestilling og ligeværd.

Integrationsrådet er et høringsråd, som består af 17 medlemmer. Otte er borgere i Sønderborg Kommune med anden etnisk baggrund end dansk. Derudover er der to medlemmer i Rådet, som repræsenterer Byrådet, og syv medlemmer, som repræsenterer daginstitutionsbestyrelserne, skolebestyrelserne, sprogcenteret, foreningsområdet og beskæftigelsesområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Integrationsrådet udtaler sig om sager, som Byrådet eller kommunens udvalg ønsker at kende Integrationsrådets holdning til.
19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...