International Ciné-Club Sønderborg viser sæsonens sidste film

21. februar 2018 Kultur

Sønderborg International Biograf Club lukker 2017-2018 sæsonen torsdag den 1 marts kl.19.00 i Farverihallen, EUC Syd Sønderborg med en fransk film. Den populære klub viser et nyt kunstværk, ”L’exercice de l’Etat” (” The Minister”), anerkendt i biografcirkler men aldrig vist i Danmark.

Filmen er en fransk-belgisk dramafilm fra 2011, instrueret af Pierre Schöller. Rost for hans skarpe øje på den politiske magt-søgende scene, viser Pierre Schöller i denne politiske fiktion også sårbarheden af en fremtrædende politikerfigur konfronteret med dilemmaer, da han er revet mellem hans overbevisninger og hans pligter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Transportminister Bertrand Saint Jean skal gennemføre en stor reform, som statsministeren ønsker, imod hans og hans medarbejders vilje. En hård kamp for både ministeren og manden, der er forpligtet til at træffe valg, skriver filmklubben i en pressemeddelelse.

Denne film blev tildelt Un Certain Regard Award i Cannes Festival i 2011, og tre Magritte-priser, herunder Best Foreign Fim i Coproduction og Best Actor.

Filmen blev vist i fransk med engelske undertekster. Der er fri entré.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...