International Ciné-Club Sønderborg viser sæsonens sidste film

21. februar 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg International Biograf Club lukker 2017-2018 sæsonen torsdag den 1 marts kl.19.00 i Farverihallen, EUC Syd Sønderborg med en fransk film. Den populære klub viser et nyt kunstværk, ”L’exercice de l’Etat” (” The Minister”), anerkendt i biografcirkler men aldrig vist i Danmark.

Filmen er en fransk-belgisk dramafilm fra 2011, instrueret af Pierre Schöller. Rost for hans skarpe øje på den politiske magt-søgende scene, viser Pierre Schöller i denne politiske fiktion også sårbarheden af en fremtrædende politikerfigur konfronteret med dilemmaer, da han er revet mellem hans overbevisninger og hans pligter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Transportminister Bertrand Saint Jean skal gennemføre en stor reform, som statsministeren ønsker, imod hans og hans medarbejders vilje. En hård kamp for både ministeren og manden, der er forpligtet til at træffe valg, skriver filmklubben i en pressemeddelelse.

Denne film blev tildelt Un Certain Regard Award i Cannes Festival i 2011, og tre Magritte-priser, herunder Best Foreign Fim i Coproduction og Best Actor.

Filmen blev vist i fransk med engelske undertekster. Der er fri entré.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...