Iværksættere satte hinanden stævne for at snakke om finansiering

20. november 2015 Erhverv

Lidt over 20 iværksættere deltog i torsdagens netværksmøde, hvor temaet var et indblik i de mange forskellige finansieringsmuligheder der findes, når en iværksætter skal sætte et nyt projekt i søen.

IMG_1339Det var Sønderborg Iværksætter Service der lagde hus til og aftenens taler var projektchef Gustav Nebel, der tog deltagerne med på en lang rejse gennem de muligheder en iværksætter har for ansøgning om tilskud fra offentlige støtteprogrammer fra EU, nationale- og regionale puljer og fra de helt lokale investorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis du skal finde kapital til din idé, så forbered dig på en lang proces, der kræver fuld fokus og hårdt arbejde for at komme i mål og langt de fleste der søger om finansiering – får intet,” fortalte Gustav Nebel der også gav et eksempel på, hvordan en ansøgning så ud og samtidig kom med mange andre brugbare råd:

”Husk at finansiering er et element ud af flere, når en ny idé skal se dagens lys. Netværk, kompetencer og så den rigtige skalérbare idé er grundlaget for, om en eventuel investor vil se i din retning.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Gustav Nebel ved hvad han taler om. Inden han blev projektchef i Sønderborg Vækstråd i august måned i år, var han chefkonsulent i Udviklingsråd Sønderjylland og har blandt andet været konstitueret direktør i Lean Energy Cluster i forbindelse med etableringen, og han har været pennefører på projekter og ansøgninger, der har tilført betragtelige midler til innovationsprojekter som elskraldebilen fra Banke Aps, SmartTrolley og flere SDU-projekter.

IMG_1353IværksætterCaféen, der dannede rammen om aftenens arrangement, er Sønderborg Iværksætter Service’s nye mødested, hvor der ca. hver anden uge skabes en fysisk ramme, hvor man som iværksætter kan møde andre iværksættere og diskutere nogle af de problemstillinger og udfordringer man støder på som iværksætter eller virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

IværksætterCaféen er åben for alle med interesse for iværksætteri, det vil sige iværksættere, splinternye såvel som etablerede, opfindere og de som har en mulig iværksætter gemt i maven.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...