Sønderborg Sommer Revy: Jan Hertz er hædret med Thorleif-prisen

1. august 2017 Kultur

Tirsdag aften blev Årets Thorleif delt ud efter forestillingen i Sønderborg Sommer Revy – og modtageren er Jan Hertz. der gennem mange år har været instruktør på revyer flere steder i landet.

I år er det Ganløse Revyen, der har nydt godt af hans talent.

“I år giver vi prisen til en, som på en måde er en del af holdet. Ja, man kan være med på mange måder og det er ikke alle, som publikum ser”, sagde Leif Maibom kort, inden han bad Jan Hertz komme på scenen.

“Jan Hertz har været instruktør på Sønderborg Sommer Revy hele ti gange og jeg tror første gang var i 1990, hvor han lærte os, at tekster, som vi fandt meget vigtige, sagtens kunne smides væk”, sagde Leif Maibom og tilføjede:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jan Hertz har formået at få Sønderborg Sommer revy til at blive præcis som jeg synes, en revy og et show skal være”, sagde Leif Maibom.

Thorleif-prisen uddeles hvert år til en person – eller flere – der har gjort en særlig indsats for dansk revy.

Jan Hertz er mest kendt som instruktør, men har selv spillet mange roller både på scenen og i film. Han er en meget benyttet instruktør både i Danmark og Sverige.

Han har instrueret flere end 30 revyer og et utal af forestillinger, som Spillemand på en Tagryg, Miss Saigon, My Fair Lady, Cabaret, Sommer i Tyrol og mange flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Hertz er oprindelig uddannet på Århus Teaters Elevskole og har læst Teatervidenskab og Retorik på Københavns Universitet.

Vidste intet

 

Det er ægteparret Maibom, der bad Jan Hertz komme og se tirsdagens forestilling.

Jan Hertz troede han blot skulle se revyen – men oplevede at enden på den blev rigtigt god.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jan Hertz plejer altid at se Sønderborg Sommer Revy og vi ringede til ham og sagde, det skulle være tirsdag, hvis han skulle nå det”, sagde Johnna Maibom til SønderborgNYT.

“Han vidste hverken, at prisen skulle uddeles eller at han selv var modtageren”, sagde Johnna Maibom, inden Jan Hertz blev kaldt op.

Prisen er en kopi af Thorleifs sandaler i kobber, en skattefri check på 8.000 kroner og et diplom, der er klar til at hænge på væggen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Politik, Sønderborg

Fyraftensmøde: Bliv klædt på til at stemme om forsvarsforbeholdet

23. maj 2022 Politik

Sidste debat inden afstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni, finder sted i salen i MultiKulturhuset i Sønderborg tirsdag den 31. maj klokken 16.00-18.30. Her bliver der mulighed for at få indblik i alle aspekter af spørgsmålet om en eventuel ophævelse af forsvarsforbeholdet, idet deltagerne i panelet repræsenterer både ja og nej-tilhængerne, ligesom der er en neutral […]

Læs mere...