Jan Prokopek: Færre klager over sygepenge i Sønderborg Kommune

3. december 2015 Erhverv

Formand for Arbejdsmarkedssudvalget Jan Prokopek Jensen skriver:

Hvert år behandles flere tusinde sygedagpengesager i Jobcentret, Sønderborg. Vi har til stadighed mellem ca. 1100 og 1700 sygemeldte, og mange er svære forløb.jobcenter

I perioden juli 2014 – juni 2015 klagede 83 borgere over kommunens afgørelse, hvilket er et fald på 1,2 procent i forhold til året før. På landsplan er der sket en stigning i antallet af klager til ankestyrelsen på hele 32,2 procent. Så udviklingen i Sønderborg er flot sammenlignet med landstallene.

Artiklen fortsætter under annoncen

19 af klagerne fra Sønderborg fik helt eller delvis ret i deres klage. Det svarer til 23 procent af klagerne, året før fik 30 procent af klagerne fra Sønderborg helt eller delvis ret i deres klage. Så også her er det en positiv udvikling udfra et retsikkerhedsmæssigt synspunkt.

Antallet af klager i Sønderborg Kommune er faldet; men er også lavt sammenlignet med andre kommuner. Horsens Kommune, som har ca samme indbyggertal som Sønderborg har over 220 klager mod Sønderborgs 83 klager. Tønder Kommune har præcis samme antal klager som Sønderborg; men de er kun halvt så mange indbyggere som Sønderborg. Så både Tønder og Horsens har dobbelt så mange klager, som vi har i Sønderborg set i forhold til indbyggertallet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobcentret arbejder hele tiden på at blive bedre bl.a. ved at lære af Ankestyrelsens afgørelser. Det går den rigtige vej, vi bliver bedre – færre fejl og færre klager, og det er godt. Vi arbejder hårdt på at blive bedre endnu til gavn for vore syge medborgere.

>

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...