Jan Rytkjær Callesen: Ingen politisk medvind til en politiskole i Herning

9. november 2016 Politik

Ifølge TV2 kommer den nye politiskole til i Herning.

Justitsminister Søren Pind har på vegne af regeringen meldt ud, at politiskolen skal til Herning.

“Men det får han nok ikke retsudvalget – og slet ikke DF med på – fordi vi har sagt, at skolen skal ligge i eksisterende byggeri. Vi har også sagt, at der skal gang i opgaven med at uddanne politibetjente i en fart, fordi de mangler her og nu”, siger Jan Rytkjær Callesen til SønderborgNYT.

“Når politiskolen skal ind i eksisterende lokaler, så er det oplagte valg stadig Sønderborg Kaserne, fordi den er bygget til undervisning og den kan meget hurtig gøres klar til brug, så der kommer betjente, der kan afløse de mange politifolk, der allerede nu kan stemple ud og hæve deres pension”, siger Jan Rytkjær Callesen og fortæller, at Dansk Folkeparti  ikke kan give medvind til ministerens forslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fordi meningen med en politiskole mere er, at der skal flere politifolk på gaden hurtigst muligt, så kan vi ikke støtte for en løsning, der først begynder at virke om flere år”, siger Jan Rytkjær Callesen.

Dansk Folkeparti har krævet, at spørgsmålet om placeringen af skolen bliver en del af de igangværende finanslovsforhandlinger og også, at den skal huses i eksisterende byggeri.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk