Jan Rytkjær Callesen vil ikke have alle flygtninge til Nordals

2. december 2015 Erhverv

Dansk Folkepartis Jan Rytkjær Callesen følger med i planerne for boligforeningsbyggeriet på Nordals – eller rettere manglen på samme. Som han ser situationen, så kan de næsten 400 tomme almene boliger pludselig blive brugt på at huse det næste hold kvoteflygtninge.

Jan Rytkjær Callesen ser nødig en flygtninge-ghetto på Nordals.

Jan Rytkjær Callesen ser nødig en flygtninge-ghetto på Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et enigt økonomiudvalg vil ikke bare bevilge penge til nedrivning af tomme boligblokke på Nordals, så der kan bygges rækkehuse på grundene.

“Det er vi helt enige om i Økonomiudvalget”, siger viceborgmester Aase Nyegaard til SønderborgNYT. Hun tilføjer, at der ikke blev nævnt et eneste ord om flygtningesituationen, mens punktet blev drøftet.

“Flygtningesituationen har på ingen måde påvirket vores beslutning”, siger viceborgmesteren. Boligblokkenes fremtid skal diskuteres grundigt med Boligselskabet Danbo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen spørger højlydt, om rækkehuse vil få folk til at stå i kø for at flytte til Nordals.

“Der er 394 tomme, almene boliger på Nordals og jeg er lodret imod at de bliver brugt til at huse den næste bølge af kvoteflygtninge, der bliver tildelt Sønderborg Kommune”, siger Jan Rytkjær Callesen til SønderborgNYT. Han ønsker på ingen måde, at Nordals bliver en flygtninge-ghetto.

“Min tanke er at spørge vores borgmester, hvor det næste hold flygtninge, som bliver tildelt Sønderborg Kommune, skal bo”, siger Jan Rytkjær Callesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hverken Fælleslistens Aase Nyegaard eller Jan Rytkjær Callesen fra DF vil svare på, om problemet med tomme boliger kan være, at der ikke rigtigt er nogle, har lyst til at bo på Nordals.

Tirsdag skriver Altinget iøvrigt, at kommunerne ikke længere bare skal give grønt lys for at boligforeninger river velholdte, almene boliger ned, når der er mangel på boliger til flygtninge. Nu skal de forskellige ansøgninger fra boligforeningerne ind over Integrationsminister Inger Støjbergs skrivebord først.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...