Jasmin – et super Taekwondo-talent fra Svenstrup

11. august 2015 Nordborg

Jasmin er bare 14 år – men en pige med ben i næsen.

Hun ved hvad hun vil og hun kæmper for det.

Måske fordi hun er født som nummer to i en søskendeflok på fem.

Jasmin - et medaljehåb i Taekwondo.

Jasmin – et medaljehåb i Taekwondo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eller fordi hun har dyrket Taekwondo, siden hun var 7 år.

Jasmin bor i Svenstrup og går i 9. klasse på Nørreskov-skolen i Guderup. Fremtiden har hun helt styr på. Efter folkeskolen vil hun på gymnasiet i Sønderborg for senere at læse til læge.

Ligesom skolegangen og karrieren er planlagt, så ved Jasmin også meget præcis, hvor hun vil hen med Taekwondoen.

Hun har en helt utrolig målrettethed og kampgejst i forhold til hendes unge alder.

Junior-VM i 2016

Jasmin er blevet opfordret af Bjarne L. Johansen til at følge kamptræningen i Elite Vest, der er det tætteste vi kommer på et landshold i Danmark, og Bjarne selv, er det tætteste vi kommer på en landstræner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med den struktur vi har i Dansk Taekwondo Forbund pt. er Elitecentrene afløseren for det tidligere landshold.

Det giver trænerne på centrene mulighed for at vælge de deltagere, der topper ”lige nu” præstationsmæssigt til de store stævner, og det giver medaljer.

Det er et rigtig godt koncept.

Opfordret til elite-træning

At blive bedt om, at komme og træne i Elite Vest er bestemt et kæmpestort skulderklap, som kun de store talenter får.taek1

Artiklen fortsætter under annoncen

Bjarne er ikke i tvivl om Jasmins evner på kampbanen, og træner med hende en gang ugentligt. Ud over disse træninger, der foregår i Århus, trænes der hjemme i klubben med Kim Nørskov, der er kamp-træner i Nordborg Taekwondo Klub.

Det er Kim, der har bragt Jasmin op på det stadie hun er nu, og han fortsætter som hendes træner i tæt samarbejde med Bjarne L. Johansen og de andre trænere i Elite Vest.

Efter at have fulgt træningerne i foråret i Elite Vest deltog Jasmin også i deres sommerlejr. En hel uge med benhård træning. Coach Juan Moreno var kommet til Århus fra USA, hvor han er en af de allerbedste kamp-trænere, der findes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har selv, som udøver, vundet diverse olympiske medaljer, og han har fungeret som landstræner i USA.

Det koster mange penge

Næste step, for Jasmin er, at optjene de point, der er nødvendige for at kvalificere sig til et junior verdensmesterskab. Det kan kun gøres ved, at deltage i internationale stævner og træningslejre, rundt i hele verden, og det er dyrt. Meget dyr!penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er planlagt adskillige stævner og hun er specielt udtaget til en 14 dages træningslejr i USA, hvor det igen er Juan Moreno, der står som træner. Vi håber i Nordborg Taekwondo Klub, at finde sponsorer, der er villige til at støtte Jasmin på hendes vej mod toppen.

Hverken Jasmins forældre, eller Nordborg Taekwondo Klub kan finansiere det, selv om vi virkelig gerne ville gøre det. Hun har bare fortjent det, så meget. Hvis nogen vil støtte op omkring Jasmins drøm økonomisk, så er i velkommen til at kontakte Nordborg Taekwondo Klub på kontakt@nordborgtaekwondo.dk eller ringe til klubbens formand Ulla Paulsen på tlf. nr. 51231140.

Selvom Jasmin er tilknyttet Elite Vest, vil hun altid stille op til alle stævner, som repræsentant for Nordborg Taekwondo Klub. Hun er så absolut den eneste kvindelige junior-taekwondokæmper fra Sønderjylland, der har mulighederne og evnerne for at komme allerøverst på medaljeskamlen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...