Jazzstjernen Marc Ducret i Musikskolen på fredag

14. marts 2016 Sønderborg

Jazzinteresserede kan sætte kryds ved næste fredag i kalenderen til en aften i rigtig godt musikalsk selskab, når en række internationalt anerkendte musikere gæster Musikhuset i Sønderborg fra klokken 20.

Den franske stjerneguitarist Marc Ducret har spillet på festivaler og koncertsteder over hele kloden. Han har spillet og indspillet med en række af jazzens allerbedste udøvere. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/02/IMG_8187.jpg” rel=”attachment wp-att-61343″>musik

Fredag  gæster han sammen med den amerikanske saxofonist Marc Bernstein Musikhuset i Sønderborg. De kommer for at spille improviseret jazz sammen med Musikskolens dygtigste elever til en koncert i Musikhuset.

Studerende lærer kunsten at improvisere

De erfarne musikere besøger Sønderborg som led i en to uger lang workshop på Musikalsk Grundkursus på Sønderborg Musikskole. Her har de studerende arbejdet med genren Free Jazz, som er frit improviseret musik.

Musikken opstår i nuet på scenen, og ingen ved på forhånd hvad der kommer til at ske. Udtrykket kan spænde vidt; fra smukke melodiske og rytmiske forløb til ren lyd eller støjimprovisation.

Musik der opstår i nuet kræver at musikerne er 100 procent opmærksomme på hinanden og at de forstår de processer, der får ideerne til at smelte sammen og blive til musik. Det har de studerende fra MGK Sønderborg arbejdet på de seneste uger, og jazzkoncerten i Musikhuset er højdepunktet i et intenst musikalsk læringsforløb.

Free Jazzen sprudler i Danmarkmusik6

Med på scenen er forfatter og poet Ejler Nyhavn samt en række anerkendte musikere fra Art Ensemble Syd.

Musikerne er alle en del af et blomstrende dansk og internationalt jazzmiljø: Johanna Sulkunen (sang), Håkon Berre (trommer), Niels Præstholm (bas), Simon Spang-Hanssen (saxofon) og Louise D. E. Jensen (saxofon).

De optrædende musikere er kendt for deres høje niveau inden for fri improvisationsjazz, og er en del af den popularitetsbølge som Free Jazz-genren oplever i disse år.

Faktisk har Danmark i øjeblikket et af klodens mest sprudlende miljøer for improviseret jazz.

I Sønderjylland dyrkes genren af musikerkollektivet Creative Music Sønderjylland og Art Ensemble Syd – og nu har de helt unge musikere i Sønderborg altså også fået smag for at dyrke den frie lyd

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk