Jesper Hansen kaster lys over Sommerrevyen

26. maj 2015 Kultur

Når publikum fra på lørdag skal sidde og følge Sønderborg Sommerrevy, så er det en god idé også at lægge mærke til de stemninger, som lyset på scenen skaber. Når Jesper Hansen sætter lys i scene, så er det ikke nok med spot på den eller de , der er i gang med et nummer.

Jesper Hansen er Sommerrevyens lysekspert.

Jesper Hansen er Sommerrevyens lysekspert.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som lysdesigner er det min opgave at understrege stemningen i de enkelte numre ved hjælp af lys”, siger Jesper Hansen. Han kommer på banen, når skuespillere og instruktør ved, hvor på scenen skuespillerne er, når de spiller de enkelte numre, hvor de kommer ind og hvor de går ud.

“Meget af lyset koder vi ind på et lysbord, men man kan ikke nøjes med at trykke på start, når et nummer begynder. Alt er jo live, intet er på dåse og det er jo mennesker, vi arbejder med”, siger Jesper Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når han sætter lys til et nummer, så skal publikum på ingen tid have det fulde overblik og vide, hvor hver enkelt skuespiller er.

Erfaren herre

“Jeg blev en del af Johnna og Leif Maiboms hold, da de i 1994 flyttede fra salen og ind på teaterscenen”, siger Jesper Hansen til SønderborgNyt.

Inden han blev en del af Sønderborg Sommerrevy havde han fornøjelsen af at være lysmand for Nykøbing F.-revyen.

“Det var Keld og Hilda, der havde revyen dengang og mit arbejde var at hænge nogle lamper op. Meget har ændret sig”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klik her og send din billetbestilling til Sommerrevyens coumputere.

Klik her og send din billetbestilling til Sommerrevyens computere.

Fra mandag begyndte revyholdet at spille revyen igennem, som om der sad en fyldt sal og kiggede med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er fuldt kostumeskift og orkesteret er fuldt bemandet, så nu handler det om at finjustere lyset og det bliver vi med indtil premieren”, siger Jesper Hansen.

“Der er endnu meget, vi skal nå. Men vi har kontrol over det”.

Når tæppet går ned efter premieren, så stikker Jesper Hansen ud af Sønderborg. Så bliver det Brian Johansen, der styrer knapperne til både lys og lyd.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Vil du opleve lidt af hvordan en dirigent lærer sit job?

1. februar 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester byder nye unge dirigenter velkommen på podiet foran orkestret. Det sker, når orkestret samarbejder med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og holder åben prøve for dirigentstuderende. “Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter”. siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester, Nikolaj Andersen. “Vi lægger orkester til, så unge, talentfulde […]

Læs mere...