JF Stolls køber – Kongskilde – skal sælges

4. februar 2015 Erhverv

Kongskilde skal enten have en ny ejer eller en ny partner. images (1)

Koncernens repræsentantskab har godkendt ekstraordinære nedskrivninger af værdierne i Kongskilde som en del af den igangværende turn-around proces. Nedskrivningerne og omstruktureringerne har en samlet nettoeffekt for DLG-koncernen på 555 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har truffet de nødvendige strategiske beslutninger, som et led i at gøre selskabet profitabelt og dermed klar til et potentielt salg. Nedskrivningerne er af ren regnskabsteknisk karakter og påvirker ikke DLG’s likviditet”, udtaler Lars Sørensen, CFO og vicekoncernchef i DLG samt bestyrelsesformand i Kongskilde.

Passer ikke ind

Kongskilde Industries kom i 2014 ud med et underskud på 64 millioner kroner i et generelt faldende marked, hvor Kongskilde vandt markedsandele.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kongskilde er på rette vej efter et par svære år. Der er gjort et kæmpe stykke arbejde, og den igangsatte turn-around proces forløber tilfredsstillende. Den igangværende proces vil gøre Kongskilde profitabel igen, men for at Kongskilde kan opnå sit fulde potentiale, er der på sigt behov for en stærk partner eller en ny ejer”, siger Lars Sørensen.

Ifølge bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen, er beslutningen en erkendelse af, at Kongskilde ikke længere passer ind i DLG-koncernens strategiske fokus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nedskrivningen er et opgør med en fejlslagen strategi inden for produktion af landbrugsmaskiner. Kongskilde hører i virkeligheden bedre hjemme i en koncern, der har landbrugsmaskiner som strategisk fokusområde. Det fortjener virksomheden. På samme måde vil DLG-koncernen bedre kunne koncentrere sig om at udvikle kerneforretningen og øge indtjeningen”, siger Niels Dengsø Jensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...