Jobcenter forsøger med projektet Dag-til-Dag-Job

23. november 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Jobcenter Sønderborg er gået med i en forsøgsordning, der skal gøre det lettere for udsatte ledige at få fodfæste arbejdsmarkedet. Målet er, at give kontanthjælpsmodtagere meningsfuld erhvervserfaring og ordinær beskæftigelse med en lempeligere modregning i kontanthjælpen.

Jobcenter prøver ny ordning, hvor indtægten ikke modregnes krone for krone.

Jobcenter prøver ny ordning, hvor indtægten ikke modregnes krone for krone.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet hedder ”Dag til Dag Job” og er målrettet aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der ikke kan klare en fuld arbejdsuge, men godt kan klare nogle timer om ugen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

De virksomheder eller butikker, der ansætter en Dag til Dag Jobber får løst mindre arbejdsopgaver, og giver en kontanthjælpsmodtager en værdifuld tilknytning til arbejdsmarkedet i form af et job til almindelig løn. En Dag til Dag Jobber arbejder på timebasis, og virksomheden bestemmer ansættelsens varighed og omfang, samt sørger for Dag til Dag Jobberens ansættelseskontrakt og udbetaling af løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mange virksomheder og butikker kan det være en attraktiv mulighed for at få håndteret nogle mindre og måske tidsbegrænsede opgaver, som der sikkert også er mange af her op til jul, hvor der er ekstra gang i omsætningen.

En af de virksomheder, der har gjort brug af en Dag til Dag Jobber er EventForce Retail, der bl.a. ansætter de medarbejdere, der binder blomster i Bilka. Og det har de kun positive erfaringer med, fortæller Account Manager Vanessa Emanuelsen.

“Jeg er sikker på, at der er mange kompetente ledige, der med den nye ordning får lidt ekstra motivation til at komme ud på arbejdsmarkedet og prøve sig selv af i nogle småjobs”, siger Vanessa Emanuelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...