Jobcentrene skal fremover hjælpe ledige i job

2. november 2014 Erhverv

Den kommende reform af beskæftigelsesområdet indeholder markante ændringer, som vil få stor betydning for kommunernes prioritering af den aktive indsats. Med reformen får kommunerne større frihed til at tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen og et større økonomisk ansvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver et skarpt fokus på effekten, skriver Kommunernes Landsforening.jobcenter

Udkast til de to lovforlag, der udmønter reform af beskæftigelsesindsatsen, er 26.

Artiklen fortsætter under annoncen

september sendt i høring, og her får man et godt fingerpeg om den forudsatte økonomi i reformen – dog uden den del, der vedrører den forestående refusionsomlægning, hvor der i skrivende stund ikke er indgået et politisk forlig omkring detaljerne i modellen.

Refusionsomlægningen, hvor refusionen på forsørgelsessiden alene bliver afhængig af, hvor længe den ledige har været på ydelsen, vil sætte en tyk streg under, hvor vigtigt det fremover bliver at forebygge, at de ledige forbliver på langvarig offentlig forsørgelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver således mere afgørende end nogensinde, at kommunen har fokus på, at indsatsen skal gøre en forskel.

Læs mere HER

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Kultur, Sønderborg

Ringriderfest i Sønderborg – eller ikke – beslutningen tages om et par uger

16. april 2021 Kultur

Ringriderfestens formand, Jes Andersen, venter spændt på, hvilke retningslinier der kommer til at gælde for store arrangementer og især på at få at vide, hvor mange mennesker, der må samles. “Det kommer der oplysninger om i den kommende uge, når regeringens ekspertgruppe melder deres anbefalinger ud”, siger Jes Andersen til SønderborgNYT. Ringriderfestens komité mødes sidst […]

Læs mere...