Jobcentrene skal fremover hjælpe ledige i job

2. november 2014 Erhverv

Den kommende reform af beskæftigelsesområdet indeholder markante ændringer, som vil få stor betydning for kommunernes prioritering af den aktive indsats. Med reformen får kommunerne større frihed til at tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen og et større økonomisk ansvar. Det kræver et skarpt fokus på effekten, skriver Kommunernes Landsforening. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>jobcenter

Udkast til de to lovforlag, der udmønter reform af beskæftigelsesindsatsen, er 26. september sendt i høring, og her får man et godt fingerpeg om den forudsatte økonomi i reformen – dog uden den del, der vedrører den forestående refusionsomlægning, hvor der i skrivende stund ikke er indgået et politisk forlig omkring detaljerne i modellen.

Refusionsomlægningen, hvor refusionen på forsørgelsessiden alene bliver afhængig af, hvor længe den ledige har været på ydelsen, vil sætte en tyk streg under, hvor vigtigt det fremover bliver at forebygge, at de ledige forbliver på langvarig offentlig forsørgelse. Det bliver således mere afgørende end nogensinde, at kommunen har fokus på, at indsatsen skal gøre en forskel.

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk