Jobsøgningsnetværket Fiqtiv: Nu kom den 10. deltager i arbejde

30. januar 2015 Erhverv

Mandag gik Maria Joensen tidligt hjem fra jobsøgningsnetværket Fiqtiv, der har lokaler på Hotel Scandic i IMG_8967Sønderborg,

“Og så kom du tilbage igen tirsdag morgen og fortalte, at du forresten havde købt hus og fået job”, siger leder af Fiqtiv, Marck Thorning. Ordene faldt fredag i Fiqtivs lokaler, hvor Maria Joensen havde en vigtig opgave. Det er nemlig sådan, at når en af deltagerne får job, så skal der skåles i champagne. Og den skal åbnes af den, der har fået jobbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maria Joensen og Marck Thorning runder samarbejdet af med et lille glas champagne.

Maria Joensen og Marck Thorning runder samarbejdet af med et lille glas champagne.

Tidligere var Fiqtiv et jobsøgningskursus, der havde speciale i højtuddannede, men efter at samarbejdet med Jobcenter udløb til jul, så kalder Fiqtiv sig et netværk. Siden starten i Sønderborg i efteråret er det lykkedes for ti ud af tyve højtuddannede, lokale deltagere at komme i job.

Artiklen fortsætter under annoncen

Supergodt forløb

“Jeg har været rigtig glad for at være en del af Fiqtiv og takket være Marck Thorning og fællesskabet i gruppen, så fik jeg tanket selvsikkerhed og mere tro på mig selv. Uden Fiqtiv ville det ikke være virkelighed, at jeg skal møde på arbejde mandag”, siger Maria Joensen, der skal beskæftige sig med regnskaber i en lokal virksomhed.

Du er mere end dit CV

Mandag skal Maria Joensen møde på arbejde - og hende sidste indsats i Fiqtiv er at byde på champagne.

Mandag skal Maria Joensen møde på arbejde – og hende sidste indsats i Fiqtiv er at byde på champagne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg troede, jeg havde styr på at skrive ansøgninger. Men det havde jeg ikke. Heldigvis fik jeg lært det, så jeg kunne skille mig ud fra alle de andre”, siger Maria Joensen til SønderborgNyt. I Fiqtiv arbejdes der ikke bare med eksamensbeviser, tidligere udtalelser og anbefalinger – der arbejdes med hver enkelt person, det hele menneske.

“Vi er nemlig meget mere end det, der står på vores CV. Der er så meget ved siden af det, der også tæller”, siger en netværksdeltager. I et CV står der sjældent, at man er hjælpsom og vægter sammenhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når Fiqtiv “klæder deltagere på” til jobsamtaler, så kan de gå til samtale og sælge hele pakken – ikke bare snakke om det rent faglige”, siger Marck Thorning. Kompetencer er både det faglige og alt det personlige.

“Jeg vil gerne sige tak til Marck Thorning for hans coaching og til de andre netværkere for deres opbakning”, siger Maria Joensen, der havde den store fornøjelse at åbne champagnen og skåle med vennerne.

Hos Fiqtiv må der kun åbnes champagne, når en fra jobsøgningsnetværket får opfyldt drømmen om et job. Ti champagnepropper er sprunget ud af flaskerne og flere ligger klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

cb12d14185-20141123_fiqtiv_top_1_575-100

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2023 Samfund, Sønderborg

To vellykkede bygningsrenoveringer hædret på Arkitekturens Dag

3. oktober 2023 Samfund

I år fejrer Sønderborg Kommune desværre ikke Arkitekturens Dag, den er blevet aflyst på grund af økonomiske stramninger. Det synes foreningen By og Miljø i Sønderborg Kommune er trist og medlemmerne har derfor valgt at markere Arkitekturens Dag, der var i går, mandag, og uddele to anerkendelser – et smukt diplom – til en vellykket […]

Læs mere...