Joe Bonamassa spiller igen i Sønderborg

3. april 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Tidens hotteste navn på guitar er Joe Bonamassa. Den 5. juni vender han tilbage til Sønderborg med sit arsenal af Gibson download (1)guitarer og sit band. Han er amerikaner, 37 år og fyldte Alsion til sidste sæde, da han sidst gjorde stop i det sønderjyske for 4 år siden. Denne gang åbner Mølleparken sig for hans medrivende koncert og fantastiske guitarspil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten, som er hans eneste i Danmark i år, er et led i en større turne, som allerede er gået i gang. Frem til jul byder turneen på over 60 koncerter i USA og flere end 20 i Canada, England, Spanien, Holland og Tyskland.

Bonamassa har de seneste 5 år ligget øverst på alle lister over de bedst sælgende blues-rock guitarister, ikke mindst pga. samarbejdet med den karismatiske sangerinde Beth Hart. De 2 har til dato udgivet 3 album sammen og supplerer hinanden på en hel unik og forrygende måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede som 4-årig lærte Joe at håndtere en guitar. Han var født under en heldig stjerne, hvilket kom til udtryk, da selveste B.B. King spottede hans talent og tog ham under sine vinger med ordene: ”Knægtens talent er utroligt, og dette er kun begyndelsen”.  Allerede som 12-årig var Joe rutineret nok til at turnere med B.B. King, Buddy Guy og andre store navne. Venskabet med B.B. King holdt gennem årene, og Joe Bonamassa blev valgt som Opening Act, da BB. King drog ud på sin 80th Birthday Celebration Tour i 2005.

Artiklen fortsætter under annoncen

Joe Bonamassas håndtering af sin 6-stregede guitar har dannet skole blandt entusiaster. Gibson, guitarfabrikanten, har hædret ham ved at konstruere en special serie elguitarer, som er inspireret af hans spillestil og hans ihærdige arbejde for udbredelse af blues musikken. Gibson siger det kort og klart: ”Right now, there’s no better Blues-rock artist than Bonamassa”.

Men Joe Bonamassa er andet og mere end iørefaldende teknik og god blues. Han er også en performer, som møder publikum på scenekanten med saft og kraft. Det er her magien opstår, og han er gavmild med den, hvilket hans hektiske turneplan vidner om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetter kan købes fra torsdag klokken 10 på billetnet.dk