Jørgen Mads Clausen: Lav et fast-track for flygtninge

11. september 2015 Erhverv

Skal de mange flygtninge, der kommer til Danmark i disse måneder, hurtigt ind på det danske arbejdsmarked, er der brug for langt mere fleksible regler på asylområdet. Rigide regler gør det alt for svært for flygtninge at komme i arbejde.

I den kommende uge får Jørgen Mads Clausen besøg af Folketingets integrationsudvalg.

I den kommende uge får Jørgen Mads Clausen besøg af Folketingets integrationsudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det mener bestyrelses­formand i Danfoss Jørgen M. Clausen, som er initiativtager til projektet ‘Asylcenter Sønderborg’, der forsøger at matche asylansøgeres og flygtninges kompetencer med behovet i det lokale erhvervsliv.

“Danske virksomheder har brug for hver eneste af de ingeniører og teknikere, der kommer til Danmark som flygtning i øjeblikket, men komplicerede regler gør det unødigt svært at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet”, siger Jørgen M. Clausen til Ingeniøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Jørgen M. Clausen er det for svært for flygtninge at flytte kommune for at komme nærmere et job, og han opfordrer til, at der etableres en fast-track-ordning for de arbejdsparate flygtninge. Derudover så han gerne, at virksomheder fik mulighed for at have en flygtning på erhvervsprøvning i en måned.

“I dag kan vi kun sende flygtninge på en uges skolepraktik. Virksomhederne tør ikke i længere tid af frygt for at blive beskyldt for at udnytte billig arbejdskraft”, siger han.

Lokalt samarbejde

Asylcenter Sønderborg har et samarbejde med lokale virksomheder og organisationer i Sønderjylland. Målet er at

Jørgen Mads Clausen vil fortælle politikerne, hvordan man bedst får højtuddannede flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Jørgen Mads Clausen vil fortælle politikerne, hvordan man bedst får højtuddannede flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

gøre asylansøgere bekendt med erhvervsmulighederne i området gennem praktik og virksomhedsbesøg. Ifølge Jørgen M. Clausen er det nødvendigt at få afklaret asylansøgeres kompetencer, før de får opholdstilladelse og skal ud i opholdskommunerne.

“Når flygtningene placeres i landet, bør der være større fokus på beskæftigelsesmuligheder. Det nytter ikke at sende en landmand til København og en sprogprofessor til Vestjylland”.

Jørgen M. Clausen har sendt et åbent brev til politikerne på Christiansborg og får i den kommende uge besøg af Folketingets integrationsudvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...