Jørgensgaard: Ny energi i gamle boliger

12. august 2015 Erhverv

Ældre almene boliger energioptimeres i et tæt samarbejde mellem Sønderborg Andelsboligforening og Sønderborg Fjernvarme.zero

Et par hundrede ældre boliger reduceres til 153 boliger med målsætningen om at der opnås en halvering af energiforbruget pr. m2 i de nye boliger. Det er Sønderborg Andelsboligforenings mål om at have attraktive og energifornuftige boliger i Jørgensgård at tilbyde lejerne. En win-win situation for alle parter, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Sønderborg Andelsboligforening Vivian Engelbredt, er slet ikke i tvivl om at der er god mening i at energioptimere boligerne.

“Det er svært at leje de gamle boliger ud, når de er dyre i husleje og energiforbruget er højt. Ved de nye boliger, får zero2lejeren en bolig til en fornuftig leje, men også et langt mere fordelagtigt energiforbrug”, siger Vivian Engelbredt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byggekoordinator Lars Bo Steensbeck supplerer med at boligernes nye mekaniske ventilation med varmegenvinding medfører langt højere komfort i boligerne. Helt nyt fjernvarmenet Sønderborg Fjernvarme er med på banen i arbejdet med energioptimering af boligerne.

Fjernvarmen sparer også

Afdelingsleder i Sønderborg Fjernvarme Jan Due Kristensen glæder sig over SABs initiativ om at energioptimere sine lejeboliger.

Formand for Sønderborg Andelsboligforening Vivian Engelbredt, byggekoordinator Lars Bo Steensbeck og afdelingsleder Jan Due Kristensen Sønderborg Fjernvarme foran de energioptimerede boliger. Foto: ProjectZero

Formand for Sønderborg Andelsboligforening Vivian Engelbredt, byggekoordinator Lars Bo Steensbeck og afdelingsleder Jan Due Kristensen Sønderborg Fjernvarme foran de energioptimerede boliger.
Foto: ProjectZero

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fjernvarmen opnår energibesparelser ved at etablere et nyt ledningsnet og installere helt nye units i boligerne. Lejerne får nu individuelle målere i boligerne, så der afregnes kun for eget forbrug af varme. Det er normalt særdeles motiverende for energirigtigt adfærd, siger Jan Due Kristensen og fortsætter.

“Hele ledningssystemet i området omkring Jørgensgård tilpasses nu det fremtidige behov til varmeforsyningen, hvilket reducerer varmetabet fra ledningsnettet væsentlig. Derved opnår vi som fjernvarmeselskab også nogle af de energibesparelser, som vi årligt er forpligtet til at realiserere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Andelsboligforening har cirka 3.400 boliger fordelt i Sønderborg by. Jørgensgård er bare et af de steder, hvor der på sigt kan sættes ind, for at bringe boligerne op i højere energiklasse for at tilbyde lejerne attraktive boliger. Sønderborg Fjernvarme arbejder ligeledes på højtryk på at udbrede energivenlig fjernvarme til nye kunder, så der hentes energibesparelser hjem til både lejere og fjernvarmen. De nye boliger i Jørgensgård er attraktive og efterspørgslen har været stor.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...