John Bøgelund Frederiksen dirigerer SMUKs Nytårskoncert

20. november 2015 Kultur

Hjemmeværnet og Lions Club der er fælles om Nytårskoncert 2016 kan nu også præsentere en lokal dirigent ved nytårskoncerten .John Bøgelund Frederiksen

Koncerten i Alsion fredag 29. januar  har vores egen sanger Christoffer Brodersen som en af de to solister, og han optræder sammen med Søs Egelind, der for nylig kunne opleves i tv-udsendelsen Vild med Dans.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er dirigenten også en lokal kending. Det er John Bøgelund Frederiksen som afløser den tidligere annoncerede dirigent Thomas Friis.

John Bøgelund Frederiksen er selv uddannet trompetist og har en fortid ved det nu nedlagte Musikkorps Fyn. Senere tog han til Operaen i Malmø og Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor han stoppede som aktiv udøvende i 2006 for at hellige sig den mere administrative del af kulturjobbet. Et job han dog forlader med udgangen af året, hvor han flytter sin karriere til Silkeborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkesteret som han skal dirigere er Slesvigske Musikkorps med den militære forkortelse SMUK. Orkesteret er et af Forsvarets tre professionelle musikkorps. Orkesteret består af seksten musikere, der har hjemsted i Haderslev, og når John Frederiksen svinger dirigentstokken 29. januar bliver det til alt lige fra marcher over klassiske mesterværker til nutidige hits.

Over halvdelen af billetterne er allerede solgt, men det er stadig muligt at sikre sig en billet til den 14. nytårskoncert i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetter købes gennem www.sonderborgbilletten.dk eller www.smukmusik.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk