John Frederiksen i front for Danfoss Orkestret på lørdag

26. august 2016 Kultur

Når Danfoss Orkestret går på scenen i Sønderborg Teater på Hotel Comwell lørdag eftermiddag, så er det John Frederiksen, der skal dirigere mindekoncerten for Bitten og Mads Clausen.

“Orkestret har ment, at det ligesom gav mere mening, at jeg stod der fremfor den nye dirigent”, siger John Frederiksen til SønderborgNYT. Han har dirigeret Danfoss Orkestret i mange år, men sagde pænt farvel, da han ved årsskiftet tog nyt job længere oppe i landet.

“Jeg tror, at orkestret har ment, jeg er en del af historien og jeg husker tydeligt den allerførste gang, jeg dirigerede. Bitten Clausen var meget bekymret for, om det nu gik. Jeg afløste jo en mand, der havde været på posten i mange år”, siger John Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

John Frederiksens debut må have været ganske glimrende.

“Bitten Clausen sendte en hel kasse rødvin hjem til mig og der var også et rigtigt dejligt brev, som jeg vil læse lidt fra på lørdag”, siger han og tilføjer:

“Bitten Clausen var meget interesseret i musik og hun havde forstand på det. Hun hørte mange koncerter og vi snakkede altid sammen efter hver eneste af dem, som hun hørte”.

John Frederiksen er ikke alene om at blive hentet ind til lørdagens koncert på grund af fortiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kommer også flere tidligere orkestermedlemmer, som også er en del af  Danfoss-eventyret”, siger John Frederiksen, der glæder sig vildt til, at han igen skal byde på en stor oplevelse sammen med de rigtigt dygtige, frivillige musikere, der er og var med i fabriksorkestret fra Danfoss.

Skal du have den oplevelse med, så skynd dig at køb en billet HER.

Se mere: TV: Jørgen Mads Clausen: Mindekoncert er en god anledning til at kigge tilbage

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk