Julegodterne henter vi i Tyskland

2. december 2014 Erhverv

Grænsebutikkerne nyder godt af, at julen er begyndt. Hver tredje dansker tager nemlig turen til grænsen for at fylde julekurven op.slik

Når danskerne kører til Tyskland for at handle ind til jul, så drejer det sig primært om slik, sodavand, mandler og nødder. Og der er en hel del, som benytter sig af de tyske tilbud. Hver tredje dansker ordner nemlig de spiselige juleindkøb ved grænsen. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre procent køber alt til julebordet i Tyskland, mens 32 procent svarer, at de køber noget dernede. Det svarer til ca. en million husstande.

Årsagen er primært den højere danske afgift, vurderer Dansk Erhverv.

Medlem af byrådet, Frode Sørensen er tidligere Skattemnister og han siger, at afgifterne ikke er hele forklaringen.

“Jeg kan købe en Flensburger Pilsner i Tyskland for 3-4 kroner”, siger han og fortsætter:

“Herhjemme kan jeg finde den på slagtilbud til en ti-krone. Forskellen forklares ikke med afgifter alene”, siger Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se de tyske priser HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Erhverv, Sønderborg

Torsdag skal der sejlfisk på bordet på Brasserie 1761

4. oktober 2023 Erhverv

Onsdag middag kom Michael Jørgensen fra Jysk Seafoood kørende til Brasserie 1761 med en sejlfisk, som kokken, Zenia Jørgensen vil tilberede til de gæster, som besøger restauranten torsdag aften. Sejlfisk er en slægt med to arter af store, marine benfisk, der kendetegnes af en enormt forlænget rygfinne samt at snuden er forlænget til et langt, spidst […]

Læs mere...