Julegodterne henter vi i Tyskland

2. december 2014 Erhverv

Grænsebutikkerne nyder godt af, at julen er begyndt. Hver tredje dansker tager nemlig turen til grænsen for at fylde julekurven op.slik

Når danskerne kører til Tyskland for at handle ind til jul, så drejer det sig primært om slik, sodavand, mandler og nødder. Og der er en hel del, som benytter sig af de tyske tilbud. Hver tredje dansker ordner nemlig de spiselige juleindkøb ved grænsen. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre procent køber alt til julebordet i Tyskland, mens 32 procent svarer, at de køber noget dernede. Det svarer til ca. en million husstande.

Årsagen er primært den højere danske afgift, vurderer Dansk Erhverv.

Medlem af byrådet, Frode Sørensen er tidligere Skattemnister og han siger, at afgifterne ikke er hele forklaringen.

“Jeg kan købe en Flensburger Pilsner i Tyskland for 3-4 kroner”, siger han og fortsætter:

“Herhjemme kan jeg finde den på slagtilbud til en ti-krone. Forskellen forklares ikke med afgifter alene”, siger Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se de tyske priser HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...