Kampagne skal få bilister til at sænke farten

31. marts 2017 112 Skrevet af: Ole Kæhler

I de kommende uger vil bilister langs vejene i kommunen møde store skilte, der opfordrer til at lette foden lidt fra speederen. Bag kampagnen står Sønderborg Kommune og Rådet for Sikker Trafik, og målet er at minimere antallet af fartulykker i trafikken.

Hvert år ringer politiet på døren hos familier for at fortælle, at et nært familiemedlem har mistet livet i en trafikulykke og aldrig mere kommer hjem. Baggrunden for de kommende ugers kampagne er et ønske om, at færre i fremtiden skal udsættes for disse smertelige tab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alene i Sønderborg Kommune har 10 mennesker mistet livet, og 131 er kommet alvorligt til skade i trafikken i fra 2011 til 2015.

”For høj fart er årsag til rigtig mange af ulykkerne. Det betyder, at antallet af trafikulykker kan reduceres, hvis flere bilister overholder fartgrænserne”, siger Pia Duus Møhl, teknisk assistent i Sønderborg Kommunes afdeling Projekt og Anlæg og tilføjer, at selv små hastighedsoverskridelser koster liv og skader.

Sønderborg Kommune og Rådet for Sikker Trafik står bag kampagnen i de første tre uger af april.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der opstilles i alt ca. 80 skilte i kommunen med teksten “Sænk farten – før det er for sent”.

At skiltene virker, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik: 35 procent af de bilister, der kører for stærkt, sænker farten.

Flere trafikdrab

Antallet af dræbte i trafikken steg i 2016 for første gang i flere år. Hvis færre mennesker skal miste livet eller komme til skade i trafikken, er det vigtigt, at endnu flere bilister overholder fartgrænserne.

”Kampagnen skal minde alle om at holde øje med og respektere fartgrænserne – til glæde for deres egen og andres sikkerhed i trafikken”, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet bakker op om kampagnen med fokus på fart  fra 18. til 23. april.