Kampagne: Vi ta’r skraldet – du scorer gevinsten

30. oktober 2014 Erhverv

Sønderborg Forsyning har netop skudt gang i en kampagne der sætter fokus på gevinsterne ved genbrug.

genbrug-445x198

Klik på billedet og se filmene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under sloganet: “Vi ta’r skraldet – du scorer gevinsten”, kan man lige nu se plastdunke forvandle sig til sparegrise og glasskår blive til guldmønter i Sønderborg Forsynings nye kampagne om genbrug.

“Vi vil gerne sætte fokus på, at det betaler sig at genbruge”, siger Lars Blædel Riemann, direktør for Sønderborg Forsyning.

 

Genbrug betaler sig

Hver gang du lægger pap, papir, metal og plastik i genbrugsbeholderen, sparer du nemlig nogle af naturens ressourcer for at blive brugt. Og når dit affald bliver til nye produkter, bruger det ikke nær så meget energi, som hvis de skulle laves af helt nye materialer.

Artiklen fortsætter under annoncen

For eksempel skal man bruge 77.800 kWh til at lave et ton nyt aluminium – men når man genanvender dine og mine gamle dåser, skal man kun bruge 4.200 kWh.

Og så er der det med økonomien

Hvis du smider dit pap ud med køkkenaffaldet, koster det os 500 kroner pr. ton at få brændt.

Hvis du derimod sorterer det fra til genbrug, får vi 700 kroner for det pr. ton. Det er en gevinst der kommer os alle til gode. For jo bedre hver enkelt af os er til at sortere – jo billigere bliver vores affaldsordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...