Karen Willesen og Per Anders i samme udstilling

22. januar 2015 Kultur

Karen Willesen og Per Anders går for første gang sammen om en udstilling. Præsenterer 90 nye værker på udstillingen FACELIFT i Aabenraa i februar.

Karen Willesen og Per Anders.

Karen Willesen og Per Anders.

Artiklen fortsætter under annoncen

karen2

Malet af Karen Willesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Der venter det kunstelskende publikum en helt speciel oplevelse, når to af landsdelens mest efterspurgte kunstnere, Karen Willesen og Per Anders, går sammen, og udstiller omkring 90 større og mindre værker på BaneGården Kunst & Kultur i Aabenraa. Det sker i perioden fra den 5. februar til 8. marts.

Det er første gang Karen Willesen og Per Anders er sammen om en udstilling. Arbejdet blev indledt for godt et halvt år siden, og lige siden har de haft travlt for at sikre sig, at udstillingen får den høje standard, de er kendt for at levere. De værker, som vil møde publikum på BaneGården, er unikke og har ikke tidligere været vist offentligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to kunstnere har valgt ordet FACELIFT, som titel på udstillingen. Dermed ønsker de at sende et klart signal til publikum om: Løft hovedet. Se jer omkring, og stol på jeres egen dømmekraft.

Malet af Karen Willesen.

Malet af Karen Willesen.

“For os handler det om at skabe en god atmosfære, hvor gæsterne kan føle sig godt tilpas. De rammer er til stede på BaneGården, som har nogle fantastiske lokaler, der med rette har gjort stedet til et af Sønderjyllands populæreste”, siger de to kunstnere.

Det bliver optimismen, koloritten, trangen til at fastholde det ukontrollerede, se smukke øjeblikke, årstidernes skiften, naturen og det spontane, der vil præge FACELIFT.

“For mig handler det om gennem mine farvekombinationer at give beskueren energi, glæde og troen på sig selv. Værkerne skal vække undren og gøre indtryk”, siger Karen Willesen.

Kunstanmeldere beskriver ofte hendes arbejder, som både smukke og tankevækkende.

Værk af Per Anders.

Værk af Per Anders.

Karen Willesen, der bor i Sønderborg, har bl.a. udstillet i Berlin, Hannover og i Nordisk Ministeråd i København. I 2015 vil man udover på BaneGården kunne opleve hendes værker på Det hvide Fyr i Skagen, Øksnehallen i København, Fængslet i Horsens, og Galleri Molevit i Skagen.

I tilknytning til FACELIFT udgiver Per Anders kunstbogen Indtryk der blev til kunsttryk”. Bogen, der er produceret hos TopTryk i Gråsten, er på 140 sider og er en mellemting mellem et livsstilsmagasin, et gammeldags fotoalbum og et kunstkatalog. Flere af de kunsttryk, som præsenteres i bogen, vises også på udstillingen.

Malet af Per Anders.

Malet af Per Anders.

“I mit valg af motiver dyrker jeg de smukke øjeblikke i bred forstand. Når man maler et billede, sætter man selv dagsordenen. Så har det vel en vis berettigelse at forsøge at videregive det lyssyn og den indsigt, som forsynet har givet mig med på rejsen. At mine billeder engang imellem bliver kaldt dekorative, passer mig godt”, siger Per Anders, der bor i Alnor ved Gråsten, men en del af året opholder sig i Provence, hvor han er i gang med restaurering af et par gamle huse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...