Kaserne-malerier hænger nu i Sundhedshuset i Nordborg

2. oktober 2015 Kultur

Gæsterne kom konstant sivende til Sundhedshuset i Nordborg, hvor Kunstfonden forleden kunne afsløre de otte store, nyrenoverede oliemalerier, som siden 1933 havde haft deres faste plads i Parolesalen på Sønderborg Kaserne.

Det var landskabsmaleren Viggo Brandt (1882-1959), der i 1933 blev færdig med Ny Carlsbergfondets bestilling, download (5)hvorefter malerierne blev hængt op i Parolesalen. Her kunne de ses af kasernens personale, elever og besøgende indtil 2014, hvor Sergentskolen lukkede. Skolen skænkede derefter værkerne til Sønderborg Kommune.

Et ønske fra kasernen var, at samlingen skulle hænge et sted, hvor borgerne kan få glæde af den – altså et sted med offentlig adgang. Kunstfonden vurderede, at Sundhedshuset Nordborg var et rigtig godt bud til den første fernisering.

 

Billederne udstilles på 1. sal – og der er en trappelift på stedet, så alle kan være med. Det er tanken, at malerierne udstilles andre steder i kommunen de kommende år, inden de måske finder deres endelige plads.

A.P. Hansen, formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond, sagde, at det forpligter at være ansvarlig for så stor en samling, og at fonden har lagt et stort arbejde i udstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så han opfordrede alle til at komme forbi og se med.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...