Kasernen skal huse mere af kulturlivet

29. juni 2019 Kultur

Brik for brik tegner der sig efterhånden et samlet billede af Sønderborg Kasernes fremtid. Med salget af en række bygninger tidligere på året faldt en stor del af områdets fremtid på plads, skriver kommunen.

Nu skal der lægges nye brikker på plads i form af en plan for kasernens tidligere hovedbygning. Efter sommerferien sættes gang i en proces med udgangspunkt i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme. Målet er at gøre bygningen til en fælles ramme for foreningslivet, aftenskoler og nogle af de lokalhistoriske arkiver. Det skal ske gennem en langsigtet plan for bygningen, så udviklingen kan ske over en årrække, forklarer borgmester, Erik Lauritzen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I den gamle hovedbygning har vi en unik ramme, som med den rette udvikling og tilpasning kan blive til et samlingssted for kulturlivet. Derfor vil vi rigtigt gerne i dialog med aktørerne på området og lade dem se bygningen og være med til at udvikle de potentialer den indeholder. I dag har vi foreninger, arkiver og aftenskoler i en række lejemål, der ikke er tidssvarende. Med den her plan kan vi samle dem i gode lokaler og samtidig afvikle en række af de lejemål”.

Netop de potentialer skal kortlægges efter sommerferien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt konkret skal der i august måned holdes et informationsmøde på kasernen, hvor interesserede foreninger, aftenskoler og historiske arkiver kan møde op og se lokalerne. Samtidig bliver der mulighed for at give input og forslag til, hvordan bygningen kan udvikles, så den giver de bedst mulige rammer for kulturaktørernes virke.

I processen vil blandt andet samarbejde mellem de frivillige foreninger og aftenskolerne være en målsætning, så bygningen bliver en fælles ramme med synergi og ikke bare små opdelte lokaler til hver forening, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der ligger et stort potentiale i den gamle hovedbygning. Der er mange kvadratmeter fordelt på større og mindre lokaler, som sammen eller hver for sig kan danne ramme for en række aktører. Hvis det kan lade sig gøre at få arkiver, foreninger og aftenskoler placeret sammen er der mulighed for et nært samarbejde til fælles bedste. Ud over tidssvarende rammer, så er her muligheden for sammen med kulturlivet at skabe rammen om et fællesskab, hvor der kan arbejdes tæt sammen”.

Den praktiske udvikling og renoveringen vil ske i mindre trin i takt med, at der er plads til det i kommunens budget. Forventeligt over en længere årrække. Ved at samle kulturaktørerne på kasernen kan Sønderborg Kommune samtidig afvikle en række lejemål forskellige steder i kommunen. Samtidig udbydes værkstedsbygningen på kasernen til salg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man vil vide mere eller deltage i processen, så kan Kultur- og Fritidskonsulent Christian Moos Aundal kontaktes på cral@sonderborg.dk / eller telefon 2018 7887.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Nordborg, Frivillige

Et ægtepar fra Nordborg og Frelsens Hær fik Brobyggerprisen

22. oktober 2021 Nordborg

Integrationsrådet overrakte torsdag ’Brobyggerprisen 2021’ til ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg samt Frelsens Hær i Sønderborg. ”Brobyggerprisen er vigtig. Når vi hvert år i Integrationsrådet hædrer personer, virksomheder eller organisationer, så er det med det for øje at få sat et positivt fokus på det mangfoldige arbejde, der foregår hele tiden og som […]

Læs mere...