Kaspersky Internetsikkerhed tror på Sønderborg som e-sportens hovedstad

15. april 2017 Kultur

Hos Kaspersky, der leverer sikkerhedsløsninger til internetbrugere, er der stor begejstring over, at en gruppe mennesker arbejder for at gøre Sønderborg til e-sportens hovedstad.

I september skal der være en stor e-sport-event i Broager Sparekasse Skansen og Kaspersky er med i rækken af sponsorer.

Det er Martin Pedersen, der underviser efterskoleelever i E-sport, Kenan Hansen fra Nova Data og Ken Kunz fra Gideon IT, som sammen med Thomas Bjørn Lüthi, er i gang med at sætte scenen til det kæmpe e-sport-stævne i Broager Sparekasse Skansen den 8. til 10. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

“E-sport er seriøst og kræver træning. Det er ikke noget med teenagere, der sidder og hygger med cola, chips og spil, men om gamere, der holder både hovedet og kroppen i form for at kunne vinde”, siger Kenan Hansen fra Nova Data.

De fire herrer har dannet paraplyforeningen Crossborder e-sport, som vil samle lokale e-sportklubber og arbejde med med at udbrede sporten.

Det skal ske ved at skabe rammerne for lokale e-sportforeninger. Først i Sønderborg og siden i resten af Sønderjylland. Der findes i dag et par foreninger i kommunen, og flere er par vej. Flere skoler har også taget e-sport til sig. Det gælder bl.a. Adventure Efterskolen og efterskolen Epos.

Artiklen fortsætter under annoncen

Provinsen er spændende

“Vi synes, det er spændende, der bliver lavet et kæmpe arrangement udenfor København, Stockholm eller Oslo og så er det en rigtig god idé, at arrangement for bredden af spillere og ikke bare eliten”, siger Leif Jensen fra Kaspersky.

Til september arrangerer CBE et stort stævne i Broager Sparekasse Skansen ventes 700 deltagere og plads til 1.000 tilskuere. Stævnet skal live-streames via internettet, og der bliver også plads til Lan-party, hvor 350 deltagere kan spille for sjov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når nu Kaspersky leverer sikkerhed til netbrugere, så er det oplagt, at de kommer til Sønderborg i september.

“Og det gør vi. Blandt andet vil vi fortælle forældre til de helt unge gamere, hvordan de kan blive trygge ved børnenes gaming”, siger Leif Jensen til SønderborgNYT. Selvfølgelig vil det være muligt at få info om Kasperskys produkter, men der vil også være masser af gratis råd og vejledning.

“I Kaspersky siger vi, at vi vil redde hele verden. Og det handler ikke bare om at sælge”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...