KC-SYD hjælper virksomheder med at holde på gode medarbejdere

11. april 2016 Erhverv

Større virksomheder har HR-afdelinger, som blandt andet arbejder på at gøre virksomhederne til gode

” width=”300″ height=”279″ /> Marck Thorning fra KC-SYD.

arbejdspladser, hvor de ansatte både trives og udvikler sig. Medarbejderpleje er en god og nødvendig investering for at fastholde de dygtige ansatte, særligt nu hvor det danske arbejdsmarked for alvor åbner op igen.

I sidste ende betyder manglende fokus på medarbejderes trivsel og udvikling, at de søger nye græsgange. Det er en dyr affære for alle virksomheder, store som små, når nogle medarbejdere siger op. Og kunne det være undgået ved en fokuseret indsats, så er der rigtig mange penge at spare – også for små- og mellemstore virksomheder.

Der er således adskillige små og mellemstore virksomheder i lokalområdet, der ikke har en såkaldt HR-afdeling, men det bliver HR-opgaverne ikke mindre vigtige af, og det ved Marck Thorning fra virksomheden KC-SYD alt om.

“I KC-SYD er vores opgave at servicere de små- og mellemstore virksomheder i forhold til HR”, siger han og forklarer videre:

“Det betyder, at vi vil klæde ledelserne på til at håndtere HR-relaterede opgaver. Til at forudse behovet for og ikke mindst omfanget af tidlige indsatser, som netop kan skabe den omtalte trivsel og udvikling”.

Find og hold på dygtige medarbejdere

by6KC-SYD, som har base i både Sønderborg og Aabenraa, kender til betydningen af, at medarbejdere trives fra en lang række lokale virksomheder, som allerede er godt i gang med at implementere HR løsninger.

“Hvis man har dygtige medarbejdere, som ikke trives i deres job, så er der nu nærmest garanti for, at de vil være på udkig efter et bedre sted at arbejde – og når de finder det, så smutter de”, siger Marck Thorning. KC-SYD hjælper naturligvis også med at finde nye medarbejdere.

“Vi har opfundet et nyt begreb indenfor denne branche. Det betyder at vi ikke følger de traditionelle måder at finde en ny medarbejder på. Vi matcher blandt andet på kompetencer og gør det gennem adskillige workshops, hvor vi lærer den enkelte kandidat rigtig godt at kende, så vi har et sikkert grundlag for at vurdere om den enkelte passer ind i virksomheden. Deri ligger den ægte værdi”, siger Marck Thorning.20160115_kc-sy_kontakt_small_II

En af fordelene for små- og mellemstore virksomheder ved at bruge KC-SYD er, at man kan leje al den viden og erfaring – der er hos dem – i det omfang, man har brug for.

“Kunderne i KC-SYD får tilbudt en HR-partner efter det populære ”deleøkonomi koncept”. Det betyder, at vi afgrænser hvilke opgaver, vi skal hjælpe med og at vi ikke nødvendigvis arbejder fuld tid med HR for den enkelte kunde. Som virksomhed betaler man for den tid, der er nødvendig for, at der kommer de ønskede resultater”, siger Marck Thorning.

Kontakt KC-SYD HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk