Kina kan bliver vores største samhandelspartner

4. februar 2015 Erhverv

Det er vigtigt, at børn allerede i skolen lærer om kinesisk sprog og kultur. Det mener man i Sønderborg Kommune, som samarbejder tæt med den kinesiske by Haiyan. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”{642FC15A-D0C7-4157-83CA-34AAD42DFEFA}kina_dansere” width=”300″ height=”182″ />

“Kina er en af de vigtigste spillere internationalt, og det er en spiller, som er vanskeligere at forstå end mange andre på det internationale marked. Derfor tror jeg, det er vigtigt, at skoleelever tidligt får en fornemmelse af landet”, siger Poul Valdemar Nielsen, der er projektleder og tovholder på Sønderborg Kommunes samarbejde med Kina.

Sønderborg Kommune har i forbindelse med kommunens ambitiøse mål om at blive co2 neutral inden 2029 sikret et samarbejde med den kinesiske by Haiyan. Her vil danskerne lære fra sig, når det gælder energi- og miljørigtig bæredygtighed, oplyser dr.syd.

“Danmark har især styrker inden for den bæredygtige agenda. Vi er meget energieffektive, når det gælder byggeri og byudvikling. Så vi har store muligheder for at eksportere til og samarbejde med Kina. Men det kræver, at man ved noget om landet”, siger Poul Valdemar Nielsen.

Ifølge Dansk Industri kan Kina på sigt blive Danmarks største samhandelspartner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk