Kina kan bliver vores største samhandelspartner

4. februar 2015 Erhverv

Det er vigtigt, at børn allerede i skolen lærer om kinesisk sprog og kultur. Det mener man i Sønderborg Kommune, som samarbejder tæt med den kinesiske by Haiyan.{642FC15A-D0C7-4157-83CA-34AAD42DFEFA}kina_dansere

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kina er en af de vigtigste spillere internationalt, og det er en spiller, som er vanskeligere at forstå end mange andre på det internationale marked. Derfor tror jeg, det er vigtigt, at skoleelever tidligt får en fornemmelse af landet”, siger Poul Valdemar Nielsen, der er projektleder og tovholder på Sønderborg Kommunes samarbejde med Kina.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har i forbindelse med kommunens ambitiøse mål om at blive co2 neutral inden 2029 sikret et samarbejde med den kinesiske by Haiyan. Her vil danskerne lære fra sig, når det gælder energi- og miljørigtig bæredygtighed, oplyser dr.syd.

“Danmark har især styrker inden for den bæredygtige agenda. Vi er meget energieffektive, når det gælder byggeri og byudvikling. Så vi har store muligheder for at eksportere til og samarbejde med Kina. Men det kræver, at man ved noget om landet”, siger Poul Valdemar Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Dansk Industri kan Kina på sigt blive Danmarks største samhandelspartner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...