Kinesisk Nytår: Sønderborg er klar til Gedens År

13. februar 2015 Sønderborg

For fjerde år i træk markerer Sønderborg Kommune det kinesiske nytår i samarbejde med Kinas ambassade i København. Det sker 20. – 27. februar, når den kinesiske kalender skifter til Gedens År.

Kinesiske Dage vokser støt år for år, både i antallet af samarbejdspartnere, deltagere, publikum og kendisgrad ude blandt kommunens borgere.kina3

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi oplever for alvor i år, at Kinesiske Dage har sat sig fast i den kollektive bevidsthed. Det er noget, folk taler om og glæder sig til. Stadigt flere institutioner henvender sig, fordi de også vil lave Kina-relaterede aktiviteter. Vi blev allerede for to uger ringet op af flere af hinanden uafhængige mennesker, der ville vide, hvordan de sikrer sig en plads til nytårsshowet 20. februar. Og da havde ikke engang fået hængt plakater op endnu”, fortæller Kinesiske Dages tovholder, kulturkonsulent Tanja Zeba fra Center for Kultur i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af gratis tilbud

I år finder der arrangementer sted på Sønderborg Teater, på biblioteker, på Alsion, i Sønderborg Ungdomscafe, hos Skulpturpark Augustiana, på skoler og gymnasier samt i bybilledet, og blandt andre erhvervslivet, biblioteksvæsnet og Sønderborg Produktionshøjskole hører til de lokale samarbejdspartnere.kina2

Kinesiske Dage lægger ud med ambassadens bidrag, det stort anlagt nytårsshow med Jiangsu Art Troupe på Sønderborg Teater 20. februar klokken 20. Nogle af Kinas dygtigste sangere, dansere og skuespillere viser deres kunnen. Der er gratis entre, dørene åbner klokken 19.30, og der er maksimalt plads til 500 mennesker i salen.

De efterfølgende dage går de offentlige arrangementer slags på slag. Allerede om søndagen inviterer Sønderborg Ungdomscafe til humoristisk foredrag og filmforevisning om dagligdagens kulturmøder mellem kommunens danske og kinesiske borgere. Tirsdag og torsdag inviterer bibliotekerne i Sønderborg og Broager til foredrag om kinesisk te og Kinas udvikling fra 1980erne til i dag. Torsdag er der morgenmøde på Alsion for de erhvervsinteresserede, og temaet er ”Hvor er Kina i dag”. Frem til 22. marts viser Skulpturpark Augustiana en særudstilling om moderne, kinesisk kunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kinesere på skoler

Sideløbende med de offentlige arrangementer fortsætter Kinesiske Dage de foregående års succes med, at kinesiske kina1studerende kommer ud på to af kommunens skoler og laver lege, kalligrafi og tai-chi med børnene. Andre kinesiske studerende kommer ud på gymnasier og i folkeskolens ældste klassetrin og tager et ”fra ung-til ung”-foredrag om Kina i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Desuden har Sønderborg ProduktionsHøjskole arbejdet med temaet ”Gedens År” i nogle uger. Og de resultater vil man kunne se rundt omkring i Sønderborg den nærmeste tid”, siger Tanja Zeba.

Læs mere om Kinesiske Dage i Sønderborg på Facebook. Siden kan bruges af alle, uanset om man har en facebookkonto eller ej.

Desuden ligger programmet på bibliotekerne, hoteller, turistkontorerne, Alsion og flere cafeer og butikker rundt om i kommunen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...